Női kézi BL: az ETO korábbi román légiósa a Fradi–CSM-ről

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 13:45
Születésnapja alkalmából készített interjút a Gazeta Sporturilor bukaresti napilap Simona Gogirla korábbi román válogatott kézilabdázóval; a 2004 és 2007 között Győrben is megforduló játékossal elsősorban a hétvégi Ferencváros–CSM Bajnokok Ligája-negyeddöntőt elemeztették ki.

A CSM kerete erősebb, és a csapat amúgy sem olyan, amely bárkitől is hat góllal kikapna – latolgatta a visszavágó esélyeit a már hat éve visszavonult átlövő.

Simona Gogirla úgy véli: a Ferencváros csak a bukarestiek időnkénti koncentrációcsökkenése miatt tudta sokáig szorossá tenni az első mérkőzést (30–25-re nyert a jól hajrázó román együttes), ugyanakkor a CSM-re jellemző, hogy játékosai az igazán fontos pillanatokban állnak össze valódi csapattá, példaként hozva fel erre a tavalyi, Győr elleni BL-döntőt.

„Idegenbe megy a csapat, egy zsúfolásig megtelt csarnokba, ötgólos előnnyel. A lányok ugyan már hozzászoktak a hasonló helyzetekhez, a nyomás mégis nagy rajtuk. Mindenképpen győzelemre kell játszaniuk, mert ha csak az előnyt akarják majd őrizni, arra gondok esetén rámehet a továbbjutás” – mondta Gogirla, hozzátéve, hogy három-négy találatos hátrányban sem eshet pánikba a Bukarest.

A CSM közben a következő idénybeli keretét is véglegesíti, újabb négy játékossal hosszabbítva szerződést. A 37 éves Aurelia Bradeanu újabb egy esztendőre írt alá, akárcsak Iulia Curea, Alina Iordache és a fehérorosz Anasztaszija Lobacs.

A bukaresti csapat ugyanakkor tovább keresi a nyáron távozó spanyol válogatott szélső, Carmen Martín utódját, és a Digisport szerint az első számú jelölt továbbra is a svéd Nathalie Hagman.

Visszavágó: április 15., 16.45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik