Női kézi BL: a CSM edzője szerint szégyenletes volt a bíráskodás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 12:12
null
Dragan Djukics nem volt kibékülve a játékvezetők ténykedésével (Fotó: gsp.ro)
Mint beszámoltunk róla, nehéz helyzetbe került a CSM Bucuresti a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a negyeddöntő első meccsén ötgólos hátrányba került a francia Metzcel szemben. A román csapatot irányító Dragan Djukics elismerte, hogy jobb volt az ellenfél, ugyanakkor kijelentette, a találkozón közreműködő osztrák játékvezetői kettős nem nőtt fel a feladathoz.

A szerb szakember feldúltan nyilatkozott a 31–26-ra elveszített találkozót követően, azt állítva, hogy mióta a CSM edzője, nem találkozott ilyen gyenge bíráskodással, mint amit az Ana Vranes, Marlis Wenninger osztrák páros elővezetett a Metz elleni BL-negyeddöntőn.

A Metz tizenhat játékos tudott forgatni, de nem szeretnék most arról beszélni, milyen erős az ellenfelünk. Jól felkészültünk a meccsre, megfogtuk őket, de jött néhány hülye döntés a bírónők részéről. Minden reményünket összetörték! Nem könnyű egyszerre küzdeni az ellenféllel és a játékvezetőkkel a saját pályádon. Nem érdemelték meg, hogy ilyen szintű meccset vezessenek. A Metz jobb volt ma este, megérdemelten nyert, de a különbség kisebb kellett volna legyen. Talán háromgólos különbség igazságosabb lett volna” mondta a mérkőzés után Dragan Djukics, de nem állt meg ennyinél.

Remélem, Meztben normális kézilabdában lesz részünk, normális szabályokkal. Ami ma történt, hogy Jokát (Jovanka Radicsevicset – a szerk.) ellentámadás közben faultolták vagy Lazovicot hat méteren állították meg és semmit sem fújtak, az nem normális. Egy-két ilyen esetet még elnézhetsz, de tízet soha. Megmondtam nekik, hogy szégyent hoztak a játékunkra. Két csapat próbált nagyon jó kézilabdát játszani, de valakik jönnek és mindent tönkretesznek. Nem korrekt! Nem kérjük, hogy minket segítsenek, de egyenlő elbánást akarunk.”

A CSM-ben Radicsevics és Andrea Lekics összesen 19 gólt szerzett a 26-ból, de kettejük játéka kevés volt az egységes Metz ellen. Djukics elismerte, hogy nem minden játékosa hozta a legjobb formáját, de végig küzdöttek. Még nincs vége a párharcnak, hatvan perc hátravan, bármi megtörténhet. A Metz persze tapasztalt csapat, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az idény során, és megvan benne a francia válogatottól hozott győztes mentalitás. Nem lesz rajtunk teher, miután nekünk már nincs veszítenivalónk.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 5., péntek
CSM Bucuresti (román)–Metz (francia) 26–31 (11–14)
Április 7., vasárnap
14.30: FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz) – élőben az NSO-n!
16.50: Odense (dán)–Győri Audi ETO – élőben az NSO-n!
19.00: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Vipers Kristiansand (norvég)

VISSZAVÁGÓK
Április 13., szombat
15.00:
Rosztov-Don–FTC-Rail Cargo Hungaria – élőben az NSO-n!
17.30:
Győri Audi ETO–Odense – élőben az NSO-n!
18.15: Vipers Kristiansand–Buducsnoszt Podgorica
20.00:
Metz–CSM Bucuresti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik