Női kézi: bajnoki és kupaarany, valamint BL final four a győri cél

Vágólapra másolva!
2016.09.14. 17:31
null
Nora Mörk mindent megnyerne a győri csapattal (Fotó: Győri Audi ETO KC)
A Magyar Kupában és a bajnokságban is a címvédés a célja a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának.

 

Az együttes szerdai szezonnyitó sajtótájékoztatóján Bartha Csaba klubelnök elmondta, minden irányból jogos elvárás a csapat felé, hogy jól szerepeljen.

„Célunk a magyar bajnoki címünk és a Magyar Kupa-elsőségünk megvédése, nemzetközi szinten pedig a Bajnokok Ligája final fourba kerülés. Az elmúlt öt évet figyelembe véve egyáltalán nem irreális célkitűzések ezek. A menedzsment részéről mindent megteszünk, hogy a célokat elérjük, és támogassuk a csapatot” – hangsúlyozta az elnök.

Ambros Martín vezetőedző a nyarat értékelve kifejtette, annak ellenére, hogy nem volt teljes a csapat kerete a felkészülés időszakában, sikerült minden kitűzött feladatot elvégeznie az együttesnek. A rájátszás nélküli idei magyar bajnokság azonban változást igényelt a csapat felkészítésében.

„Idén már az első meccs is ugyanolyan fontos, mint a többi, már nem a bajnokság végjátékán van a hangsúly. Azt szeretném, ha megpróbálnánk a saját egyéni legjobbunknál is jobbak lenni, hiszen tavaly talán ez hiányzott ahhoz, hogy minden címet begyűjtsünk” – utalt a spanyol szakember a román CSM Bucuresti ellen büntetőkkel elvesztett budapesti BL-döntőre.

A csapatkapitány Görbicz Anita elmondta, több pihenő jutott idén, mint más szezonok között, de szívesebben lettek volna a magyarok is inkább az olimpián.

„Nem volt a nyáron nagy játékosmozgás, gyakorlatilag csak a Nora Mörk érkezett. Készek vagyunk, győzelemre éhesek. A csapat nevében el tudom mondani, mindent megteszünk, hogy minden kupát elhódítsunk” – fejtette ki Görbicz.

A Larviktól érkezett Nora Mörk magyarul, „Jó napot!” köszöntéssel kezdte beszédét. A világbajnok, olimpiai bronzérmes és kétszeres Európa-bajnok norvég játékos három évre igazolt Győrbe. Kiemelte, remekül érzi magát a kisalföldi megyeszékhelyen, és már várja a szezon kezdetét.

„Nagyon várom, hogy az Audi Aréna Győrben, a csodálatos győri közönség előtt végre zöld-fehérben pályára léphessek. Kiemelkedően jó formában vagyunk, izgatottan várom a szezont. Azért jöttem Győrbe, hogy győztes csapat tagja lehessek, szeretnék minden címet begyűjteni a csapattal” – hangsúlyozta Mörk.

A Győr az NB I-ben pénteken kezd az újonc Kisvárda otthonában. A BL-ben a címvédő CSM Bucuresti, a dán Midtjylland és az orosz Rosztov Don lesznek az ellenfelei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik