HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.07.13 13:17 Frissítve: 2018.07.13 13:27

Női kézi: az Alba Fehérvárnál tehetséges fiatalokra építenek

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női csapata a jövőben saját nevelésű, tehetséges, fiatal kézilabdázóira támaszkodva igyekszik sikereket elérni – hangsúlyozta a klub elnöke az egyesület pénteki szezonindító sajtótájékoztatóján.

HIRDETÉS

Balássi Imre elmondta, az előző idény utolsó fordulóiban elsősorban a fiatal játékosok kaptak szerepet, és nem vallottak szégyent, sőt kifejezetten bravúros eredményeket is elértek. Ezért úgy döntöttek, hogy ebbe az irányba indulnak, és gyakorlatilag ugyanazzal a csapattal szerepelnek majd, amellyel befejezték a szezont – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy a sportban manapság uralkodó eredményhajszolás és az ezzel párhuzamosan jelentkező túlzott költekezés helyett stabilitásra és az utánpótlásnevelésre törekszenek.

Balássi Imre közölte, két új játékos érkezett a klubhoz: a kapus Györkös Rebeka és a szélső Szarka Adrienn egyaránt Békéscsabáról igazolt Fehérvárra. Megemlítette, hogy a csapat átlagéletkora a külföldi játékosok nélkül csupán 22 év, a tapasztalatot és a rutint pedig négy légiós – a francia Claudine Mendy, a brazil Alexandra Priscilla Do Nascimento, az orosz Olga Gorsenyina és Jana Zsilinszkajtye - képviseli majd az együttesben.

Deli Rita, a székesfehérváriak vezetőedzője nagyon nehéz szezonra számít, de mint mondta, igyekeznek a középmezőnyben végezni.

A tréner elárulta, hogy hétfőtől egy hétig a mátraházi edzőtáborban készülnek, majd Vácon vívják első felkészülési meccsüket. Később Balatonbogláron játszanak az Ambros Martin által dirigált orosz Rosztov Don csapatával. Augusztus első hétvégéjén a szlovákiai Nagymihályon vesznek részt nemzetközi tornán, aztán Dunaújvárosban is szerepelnek egy viadalon. A Győr elleni bajnoki rajt előtt még az Érddel és a Dunaújvárossal is összecsapnak.

A NB I 2018/2019-es szezonja szeptember 2-án kezdődik.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 22:38:28

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Most, hogy valamelyest csitulnak a labdarúgó-vb keltette hullámok, itt az ideje, hogy méltassunk egy magyar csapatot, amely az előző hétvégén ugyancsak világbajnoki döntőt vívott. Igaz, nem futballban, hanem női kézilabdában.

2018.07.16 08:23:08

Kézilabda PAPP BÁLINT, VINCZE SZABOLCS

A magyar kézilabda-társadalom imádja az új aranycsapatot, a vb-győztes női juniorválogatottat.

2018.07.14 15:57:55

Kézilabda BORBÉLY LÁSZLÓ

A szünetben még 12–10-re a norvégok vezettek, végül hattal nyertek Háfráék.

2018.07.13 15:35:59

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ellenfél a 20. perc után csak futott az eredmény után. Norvégiával játszunk szombaton 20 órától.

2018.07.11 15:08:47

Kézilabda HARMATH ÁKOS

Az első félidő végét elrontotta a magyar csapat, de a szünet után ellenállhatatlanul játszva átrohant a románokon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS