Női kézi: Althaust Michael Jordan példája ösztönözte a Győrre

Vágólapra másolva!
2017.06.08. 12:54
null
Althaus (középen) nem tudott nemet mondani a Győr ajánlatára (Fotó: EHF)
Anja Althaust néhány napja, El-Gaui Aszma megüresedő helyére szerződtette a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. A német beálló az európai szövetségnek adott nyilatkozatában elmondta, miért döntött úgy, hogy mégsem vonul vissza, hanem Magyarországon folytatja karrierjét.

„Kaptam egy telefont, a Győrtől pedig arra kértek, szerződjek hozzájuk. Teljes káosz volt a fejemben, elvégre én már döntöttem, megvolt a tervem a jövőmet illetően, és az teljesen máshogy nézett ki. Persze végül igent mondtam, mert úgy hiszem, ez egy életre szóló lehetőség” – idézi az eurohandball.com a 34 éves Anja Althaust.

„Kértem egy kis időt a Győrtől arra, hogy meghozzam a döntésem, mert az egyik nap úgy voltam vele, igent mondok, a másik nap meg a nem felé hajlottam, ugyanakkor a final fourban nyújtott teljesítményem után úgy éreztem, még mindig van bennem erő, és továbbra is képes vagyok pluszt hozzátenni egy nagy csapat játékához. Nem vagyok túl öreg, tisztában vagyok a tempóval, úgyhogy nagyszerű, hogy jött ez a lehetőség a Győrnél.”

Althaus elmondta, Szkopjéban élő üzletember párjával hosszasan átbeszélték a folytatást.

„Ő nem tart velem Magyarországra, ám köszönhetően a gyakori repülőjáratoknak, gyakran meglátogat majd. Nagyon érzelmes módon jelentettem be, hogy a budapesti döntő után befejezem a karrierem, de erről a lehetőségről, amit kaptam, álmodni sem mertem volna, így nem volt más választásom, mint rábólintani, és csatlakozni a Győrhöz. Tulajdonképpen lezártam az életem könyvében a »kézilabda-fejezetet«, de most ismét megnyitottam.”

Althaus azt is elárulta, barátai az NBA legendájának, Michael Jordannek a példájával győzték meg.

„Amikor azzal jöttek nekem, hogy Michael Jordan is ezt tette – visszavonult, majd mégis visszatért –, egyértelmű volt, hogy nekem is meg kell ragadnom ezt az esélyt.”

Althaus egyébként a Viborggal kétszer már megnyerte a Bajnokok Ligáját (2009, 2010), de bajnoki címeket ünnepelt Németországban (DJK/MJC Trier – 2003; Thüringer HC – 2013, 2014), Dániában (Viborg – 2008, 2009, 2010) és legutóbb, Macedóniában is (Vardar Szkopje – 2015, 2016, 2017). A német válogatottal 2007-ben világbajnoki bronzérmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik