Női kézi: a vb helyett győri edzések várnak a norvég átlövőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.26. 13:46
null
Kristiansen lemarad a vb-ről (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Biztossá vált, hogy a Győri ETO női kézilabdacsapatának norvég irányító-átlövője, Veronica Kristiansen lemarad a decemberi, Japánban rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságról.

Mint tavasszal megírtuk, Kristiansen a szeméremcsonti ízület (szimfízis) gyulladásával bajlódik, emiatt három hónapos sportmentes szünetet javasoltak neki az orvosok a nyárra. Az előző, Bajnokok Ligája-győzelemmel záruló idényt végigcsinálta a Győrrel, ám az ágyéki és medencetáji fájdalom miatt az egyéni edzésekből vissza kellett vennie.

Júliusban elkezdte a kézilabdás edzéseket, ám kiújult a problémája, s bár szeptemberben pályára lépett két bajnokin, azóta a rehabilitációt végzi. Már a fájdalom visszatértekor felvetődött, hogy ki kell hagynia a decemberi vb-t, ezt most a játékos és Thorír Hergeirsson szövetségi kapitány is megerősítette.

„Pokoli érzés, rendkívül idegesítő és fárasztó – írta le jelenlegi helyzetét Kristiansen a Verdens Gangnak. Igazi hullámvasút, egyik nap jobb, aztán újra visszaesés.”

Anne Froholdt, a norvég válogatott orvosa elmondta, nem hibáztatják semmiért sem a Győrt, azt ugyanakkor elismerte, hogy kommunikációs problémák és eltérő filozófia is nehezítette a munkát.

„Vikki a rehabilitációját végzi, ami további egy-két hónapig is eltarthat” – erősítette meg a VG-nek Hergeirsson, aki november 4-én nevezi meg vb-keretét.

„Egyetértettem abban, hogy nem leszek ott a vb-n, mert szükségem van erre a két hónapra, hogy teljesen felépüljek. Várandós nőknek vagy focistáknak szokott lenni hasonló problémájuk, én egyik kategróiába sem tartozom. Nem tudom, hogy a terhelés vagy a kemény edzések váltották-e ki ezt a sérülést, talán a kettő együttesen” – tette hozzá Kristiansen, akinek ez az első jelentős kihagyása a karrierje során. Az elmúlt hetekben kapott egy kortizon-injekciót, amitől jelentős javulást várnak. Tudja, hogy türelmesnek kell lennie, annál is inkább, mert 2020 is tartogat kihívásokat.

„A vébéről lemaradok, de 2020-ban jön a Bajnokok Ligája folytatása, az olimpia és a hazai rendezésű Európa-bajnokság, márpedig mindhármon ott szeretnék lenni. Decemberben Amanda és én együtt fogjuk végezni az edzéseket Győrben és élvezni a karácsonyi hangulatot” – jelentette ki az irányító-átlövő, akinek szavaiból kiderül, hogy a keresztszalag-szakadásból csak nemrég visszatérő Kurtovic játékát sem kockáztatják meg a norvégok a vb-n.

Az már korában eldőlt, hogy Kristiansen és Kurtovic mellett Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbö, Nora Mörk és Kjerstin Solas játékára nem számíthat Hergeirsson és Henny Reistad szereplése is minimum kérdéses. Az egyetlen jó hírt az jelentette a közelmúltban, hogy Heidi Löke sérülését először elnézték, a rutinos beálló azóta már több meccset is játszott klubjában, a Vipersben.

A norvégok az A-csoportban szerepelnek a vb-n, Hollandiával, Szerbiával, Szlovéniával, Angolával és Kubával egyetemben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik