Női kézi: „A torna legjobb meccse a mieinké volt”

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2015.08.26. 11:05
Az ifjúsági (U17) női kézilabda-válogatott értékes bronzérmet szerzett a macedóniai Európa-bajnokságon, amelyről Andorka Sándor, az európai szövetség versenybizottságának tagja rövid értékelést mondott a Nemzeti Sportnak.

A Vardar Szkopje vadonatúj csarnokában kitűnően szervezett, 16 csapatos női U17-es Európa-bajnokságot láttak a kézilabdabarát szurkolók. Hajdu János szövetségi edző együttese csoportjában a második helyen zárt, majd a középdöntős csoportjában elért újabb sikerei után elődöntőt, végül bronzmérkőzést játszhatott, amit meg is nyert.

„Nagyon sok tehetséges magyar lány élt a lehetőséggel az Eb-n, hogy nemzetközi szinten is megmutassa, továbbra is kiváló hazánkban az utánpótlás-nevelés – mondta Andorka Sándor, az Európai Kézilabda-szövetség versenybizottságának tagja, aki Macedóniában a versenyprogramért volt felelős. – A torna legjobb meccsét a mieink a végül aranyat nyerő dánokkal játszották a csoportjukban, és ez akkor is igaz, ha kikaptak hárommal. A lényeg azonban a kitűnő végeredmény, a bronzérem, amelynek egyik legfőbb értéke, hogy a mieink ezzel kvalifikálták magukat a jövő évi pozsonyi korosztályos világbajnokságra.”

Általános volt a vélemény az Eb-n, hogy a legjobb csapatok között csupán kicsi különbségek döntöttek – a mieink csak három góllal nyertek Románia ellen a bronzmérkőzésen, míg a döntőben egy góllal győztek a dánok az oroszok ellen.

A torna egyik legjobbja és nagy felfedezettje volt Pásztor Noémi (Nemzeti Kézilabda-akadémia), akit beállósként beválasztottak az All-Star-csapatba.

Az EHF-nek az a törekvése is érvényesült, hogy bizonyíthassanak a 30 évesnél nem idősebb, tehetséges játékvezetői párosok, amelyek között négy női duó is bíráskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik