Női kézi: a norvégok már nem gyorsabbak, erősebbek lennének

Vágólapra másolva!
2014.04.09. 13:55
null
A norvégok szeretnének erősebbek lenni
Ole Gustav Gjekstad, a Larvik női kézilabdacsapatának vezetőedzője arra a következtetésre jutott, fizikai paraméterekben lemaradtak a riválisok mögött, a gyorsaságból már nem tudnak megélni, így a jövőben erősebb játékosokat kell képezniük.

A norvégok eddig nem foglalkoztak a kilókkal, az Európa-bajnokságok és világbajnokságok esetében általában meg sem adták játékosaikról ezt az információt, de úgy tűnik, a jövőben ez változhat.

„Sok párharcot vesztettünk el a kilók miatt” – mondta az Aftenpostennek Ole Gustav Gjekstad, a Larvik edzője, amikor visszatekintett csapata Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményére.

„Szükségünk van pluszizmokra és -kilókra, játékosaim ebben nem állnak jól. Eddig túl sok figyelmet fordítottunk az állóképességre, most a párharcokra kell koncentrálnunk. Ezt a véleményünket már megosztottuk a válogatottal is” – tette hozzá a szakember, aki természetesen nem több édességet adna a kézilabdázóknak, hanem edzőtermi munkával érné el a súlynövekedést.

„Nem kell drámai változásokra gondolni, de mindenkinek meg kell mondani, hogy több izomra van szüksége. Kellően keménynek kell lennünk a párharcokban. A BL-ben sok a nagy termetű játékos, mint például Dragana Cvijics a Buducsnosztban, aki kilencvenöt kilót nyom.”

Gjekstad szerint egyértelmű, hogy már minden topcsapat képes futni, és nem lőnek egy meccsen 15 gyors indításos gólt, mint korábban, nagyobb szerepet kapnak a fizikai paraméterek. Bár nem jutottak be a final fourba, az edző meg van róla győződve, hogy elég jók hozzá, hogy jövőre odaérjenek.

Nora Mörk, a Larvik jobbátlövője egy másik szempontra is felhívta a figyelmet:

„Nem kétséges, hogy erősebbé kell válnunk. A következő szezon előtt több időt kell eltöltenünk a konditeremben. A válogatottban több magas kézilabdázóra lenne szükség. Van néhány száznyolcvan centi magas játékosunk, de összességében mi vagyunk az egyik legalacsonyabb csapat. Ha attól jobb sportoló leszek, hogy felszedek magamra öt kilót, nincs kifogásom ellene.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik