Női kézi: a norvég világbajnok Győrben folytatja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.02. 10:34
null
Ida Alstad – egyelőre – hat hónapos szerződést kötött a Győri ETO-val (Fotó: AFP)
A norvég Ida Alstad megerősítette, hogy a szezon végéig a Győrhöz szerződik, ahol Tomori Zsuzsanna és Görbicz Anita sérülése miatt van szükség gyors segítségre. A Győr is bejelentette, hogy fél évre kölcsönveszik a világbajnok játékost.

„Ha ilyen lehetőséged adódik, nem mondhatsz nemet – mondta Alstad a norvég Aftenpostennek. – Ez csak egy féléves kölcsönszerződés,nem érzem úgy, hogy elhagyom a Byasent. Kaptam egy kiváló lehetőséget arra, hogy egy remek klubban játsszam, rendkívül érdekes hónapok elé nézek.”

Alstad szerződésében benne volt, hogy ha Bajnokok Ligájában szereplő klub hívja, és menni is akar, a Byasen kölcsönbe elengedi.

Heidi Löke, Kari Alvik Grimsbö és Linn Jörum Sulland mellett az átlövő lesz a negyedik norvég az ETO-ban a tavaszi idényben.

„Nekem is jól jön ez a lehetőség, az olimpia évében jobb, ha egy erősebb klub jobb keretével készülök és magasabb szinten kézilabdázom. A győriek edzője azt ígérte, nem azért szerződtet, hogy a kispadon üljek – mondta Alstad. – A Byasennél nem sok célja van a csapatnak tavasszal, itt viszont hosszú szezonom lesz, méghozzá a legmagasabb szinten. A végleges átigazolásról még nem esett szó, elég gyorsan történt minden. Nem tervezek hosszú távra.”

Az újabb északi légiós szerződtetését a Győr is megerősítette.

„A világbajnokságot követően átgondoltuk a céljainkat és lehetőségeinket, ezek alapján szükségesnek láttuk egy BL-szintű játékos átmeneti szerződtetését. Fontos szempont volt, hogy az illető ebben a szezonban nem játszhatott a Bajnokok Ligájában, így a tárgyalások eredményeképpen a friss norvég világbajnok Ida Alstaddal állapodtunk meg. Ida jelenleg a norvég Byasen kézilabdázója, akivel és csapatával hat hónapos kölcsönszerződést kötöttünk. Bízunk benne, hogy kimagasló játékintelligenciájával és tapasztalatával gyorsan beilleszkedik majd, és a jövő héttől már együtt küzd a lányokkal az ETO hazai és BL-sikereiért" – idézte az ETO honlapja Kelecsényi Ernő klubelnököt.

A Byasennél beletörődtek abba, hogy el kell engedniük a játékost, de tudják, hogy a szerződésben foglaltak miatt ezt kell tenniük – a vezetőedző szerint örülnie kell annak, aki Alstad távozásával több lehetőséghez jut.

A 127-szeres válogatott Alstad kétszeres világ- és Európa-bajnok, 2012-ben olimpiát is nyert a norvég válogatottal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik