Női kézi: a norvég átlövőt sokkolták a teszteredményei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.20. 16:59
A tavaly a Győri ETO-val is hírbe hozott norvég válogatott balátlövő, Veronica Kristiansen maga is meglepődött azon, milyen jó eredményeket produkált a legutóbbi fizikai teszten.

Mint az északiak győzelmével véget érő decemberi világbajnokság után megírtuk, a Norvég Olimpiai Bizottság részeként működő Olympiatoppen nevű szervezet rendszeres fizikai teszteket végez a csapatsportok kerettagjain. A legutóbbi felmérésen Kristiansen kiváló eredményeket produkált: 5.02 másodperc alatt futotta le a 40 métert, a lövésénél pedig 97 km/órás sebességet mértek.Mint az északiak győzelmével véget érő decemberi világbajnokság után megírtuk, a Norvég Olimpiai Bizottság részeként működő Olympiatoppen nevű szervezet rendszeres fizikai teszteket végez a csapatsportok kerettagjain. A legutóbbi felmérésen Kristiansen kiváló eredményeket produkált: 5.02 másodperc alatt futotta le a 40 métert, a lövésénél pedig 97 km/órás sebességet mértek.

„Engem is megdöbbentettek az eredmények. Főleg úgy, hogy megfázással küzdöttem előtte és sokat utaztam" – mondta az átlövő a Verdens Gangnak, majd klubjának, a dán FC Midtjyllandnak is köszönetet mondott a remek formájáért.

A norvég válogatott az olimpiai selejtezőkkel párhuzamosan egy négyes tornán vesz részt, a spanyol csapathoz hasonlóan az első két fordulóban legyőzte a német és a brazil nemzeti csapatot, így az egymás elleni találkozójukon döntenek az elsőségről.

NŐI KÉZILABDA
NÉGY NEMZET TORNÁJA

Brazília–Németország
Norvégia–Spanyolország
KORÁBBI EREDMÉNYEK
Norvégia–Brazília 32–26 (13–10)
Németország–Spanyolország 24–25 (14–15)
Norvégia–Németország 35–28 (16–15)
Spanyolország–Brazília 23–22 (11–10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik