Női kézi: a Fradi-szélső nem lenne elégedett a 4. hellyel a junior-vb-n

Vágólapra másolva!
2018.06.09. 14:39
A közelgő junior-világbajnokságról, és a szezonjáról is beszélt a Ferencváros válogatott jobbszélsője, a felnőtt nemzeti csapatban tavasszal debütáló Faluvégi Dorottya a menedzsmentje hivatalos Facebook-oldalán megjelent interjúban.

„A mostani csapatunk nagyon jó generációra épül, de ezt több ország is elmondhatja magáról – nyilatkozta a júliusban, Debrecenben rendezendő junior-világbajnokság kapcsán Faluvégi Dorottya. – Oroszország és Franciaország lehet a legnagyobb riválisunk, de Dánia, Dél-Korea és Hollandia is jó erőkből áll. Míg például a norvégok nagyon kiszámíthatatlanok, a korosztályos csapatuk teljesítménye sokkal hullámzóbb, mint a felnőtt csapatuké. A hivatalos elvárás a csapattól a legjobb négybe kerülés, de nem lennénk elégedettek a legjobb négybe kerüléssel. Bár nem mondjuk ki, de ha összenézünk a csapattársakkal, akkor szavak nélkül is pontosan tudjuk, mit szeretnénk elérni és ezért szívvel-lélekkel küzdeni fogunk. A csapat legnagyobb ereje éppen abban rejlik, hogy a keretből adott meccsen bárki képes lehet arra, hogy kulcsjátékossá lépjen elő. A világbajnokságot én már az új szezon nyitányának tekintem és szeretném a lehető legszebben kezdeni...”„A mostani csapatunk nagyon jó generációra épül, de ezt több ország is elmondhatja magáról – nyilatkozta a júliusban, Debrecenben rendezendő junior-világbajnokság kapcsán Faluvégi Dorottya. – Oroszország és Franciaország lehet a legnagyobb riválisunk, de Dánia, Dél-Korea és Hollandia is jó erőkből áll. Míg például a norvégok nagyon kiszámíthatatlanok, a korosztályos csapatuk teljesítménye sokkal hullámzóbb, mint a felnőtt csapatuké. A hivatalos elvárás a csapattól a legjobb négybe kerülés, de nem lennénk elégedettek a legjobb négybe kerüléssel. Bár nem mondjuk ki, de ha összenézünk a csapattársakkal, akkor szavak nélkül is pontosan tudjuk, mit szeretnénk elérni és ezért szívvel-lélekkel küzdeni fogunk. A csapat legnagyobb ereje éppen abban rejlik, hogy a keretből adott meccsen bárki képes lehet arra, hogy kulcsjátékossá lépjen elő. A világbajnokságot én már az új szezon nyitányának tekintem és szeretném a lehető legszebben kezdeni...”

A Ferencváros szélsője elmondta, egyénileg talán az eddigi legjobb szezonját zárta, még ő maga sem gondolta volna, hogy a hollandok ellen debütálhat a felnőttválogatottban is, és kitért a legjobb meccsére is.

„A vereség ellenére talán a szkopjei BL-meccsünket emelném ki a később a döntőig jutó Vardar ellen. Talán még sosem voltam annyira magabiztos, mint azon a meccsen, jó lenne mindig ilyen önbizalommal játszani. Ennek is volt köszönhető, hogy hét gólig jutottam azon a mérkőzésen. Minden helyzetből igyekszem tanulni. A legfontosabb tapasztalat, hogy idén éreztem először: nem szabad hagyni egyetlen meccsen sem, hogy az ellenfél lassabb tempója hatással legyen az én játékomra, nem szabad alkalmazkodni az ellenfélhez, minden találkozón ugyanúgy fel kell tudni pörögni, erre a Koszovó elleni válogatott meccs volt a jó példa. Minden meccsen ki kell lépni a kényelmi zónából, azt elhagyva kell tényleg száz százalékot adni, mert csak így lehet fejlődni. A védekezést és a támadást összehasonlítva utóbbi nekem talán azért nagyobb kihívás, mert ott jobban magamra vagyok utalva, nagyobb szerepe van a magabiztosságnak, amiben fokozatosan szeretnék előrelépni. Míg a védekezés egy csapatkohézió eredménye” – fogalmazott Faluvégi.

JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport:
Magyarország, Norvégia, Montenegró, Brazília, Portugália, Elefántcsontpart
B-csoport:Oroszország, Dél-Korea, Szlovénia, Kína, Chile, Izland
C-csoport:Dánia, Hollandia, Románia, Angola, Japán, Paraguay
D-csoport:Franciaország, Németország, Spanyolország, Horvátország, Egyiptom, Svédország
Mindegyik hatosból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

A TORNA MENETRENDJE
Nyitóünnepség és nyitómérkőzés: július 1.
Az A- és a C-csoport fordulói: július 2., 4., 5., 7., 8.
A B- és a D-csoport fordulói: július 2., 3., 5., 6., 8.
Elnöki Kupa (alsóházi rájátszás): július 10., 11.
Nyolcaddöntők: július 10.
Negyeddöntők és a 9–16. helyért: július 11.
Elődöntők és az 5–8. helyért: július 13.
Döntő, a 3. helyért, az 5. helyért és a 7. helyért: július 14.

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI (FŐNIX CSARNOK)
Magyarország–Brazília, július 1.
Magyarország–Elefántcsontpart, július 4.
Magyarország–Portugália, július 5.
Magyarország–Montenegró, július 7.
Magyarország–Norvégia, július 8.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik