Női kézilabda: „A fizetési igények az egekbe szöktek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.14. 15:16
Az ötödik helyen áll a női kézilabda NB I-ben a Siófok, amely a légiósokkal egyre inkább megterhelt honi mezőnyben próbálna a saját utánpótlásából meríteni – amint arról már beszámoltunk, hamarosan elkészül a klub kollégiuma –, de céljai eléréséhez egyelőre abból kell főznie, ami van. Márpedig célokból nincs hiány.

Tévhit azt gondolni, hogy mi itt Siófokon ne akarnánk magyarokat igazolni – nyilatkozta Siófok KC ügyvezetője, Fodor János a siofokkc.hu klubhonlapnak. – Az igazság az, hogy a legjobb hazai játékosokat, akikkel esetleg reálisan fel lehetne venni a versenyt a két legnagyobb klubbal szemben, nincs sok esélyed leigazolni. Vagy elmozdíthatatlanok jelenlegi klubjukból, vagy egész egyszerűen sokkal vonzóbb számukra a Ferencváros, a Győr hívása. Még akkor is, ha esetleg hasonló, de akár jobb ajánlatot tudsz nekik tenni. Amit teljes mértékben meg tudok érteni. A Bajnokok Ligájában játszani a legmagasabb szintet jelenti. Ráadásul világviszonylatban is hatalmas hagyományokkal rendelkező klubokról beszélünk, ahol megtiszteltetés kézilabdázni.”Tévhit azt gondolni, hogy mi itt Siófokon ne akarnánk magyarokat igazolni – nyilatkozta Siófok KC ügyvezetője, Fodor János a siofokkc.hu klubhonlapnak. – Az igazság az, hogy a legjobb hazai játékosokat, akikkel esetleg reálisan fel lehetne venni a versenyt a két legnagyobb klubbal szemben, nincs sok esélyed leigazolni. Vagy elmozdíthatatlanok jelenlegi klubjukból, vagy egész egyszerűen sokkal vonzóbb számukra a Ferencváros, a Győr hívása. Még akkor is, ha esetleg hasonló, de akár jobb ajánlatot tudsz nekik tenni. Amit teljes mértékben meg tudok érteni. A Bajnokok Ligájában játszani a legmagasabb szintet jelenti. Ráadásul világviszonylatban is hatalmas hagyományokkal rendelkező klubokról beszélünk, ahol megtiszteltetés kézilabdázni.”

„Én lennék a legelégedettebb, ha jövőre olyan játékosok játszanának Siófokon, mint Kovacsics Anikó, Szekerczés Luca vagy Kiss Nikolett. Az elmúlt években a fizetési igények az egekbe szöktek, ezért sok esetben külföldi, megfizethetőbb játékosokban gondolkodunk, ha a kvalitásuk rendben van. A mostani idényben nyújtott teljesítmény ezt nem feltétlenül támasztja alá. Tisztában vagyok azzal, hogy hibáztunk néhány igazolással kapcsolatban. Fiatal klub vagyunk, márpedig ez egy olyan terület, ahol sokat kell még fejlődnünk. Sokkal alaposabbak és körültekintőbbek leszünk, mielőtt valakit szerződtetünk.”

„Továbbra is lesznek külföldi igazolásaink, de remélem, hogy a közeljövőben sikerül a kiszemelt magyar játékosokat is elcsábítanunk. Az elkövetkezendő időszakban szeretnénk évről évre saját nevelésű, fiatal játékosokat beépíteni a felnőtt csapatba, ezzel is növelve a klub identitását. Kiss Szilárddal és Christian Dalmosével közösen úgy határoztunk, hogy a nyári felkészülést négy juniorjátékosunk is a felnőttekkel együtt kezdi meg. Ehhez el kell érni egy szintet, hiszen nem titkoltan komoly célokat tűztünk ki magunk elé a következő évekre. Szeretném azt elérni, hogy a klubunk hosszú évekre meghatározó csapattá tudjon válni Magyarországon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik