Női kézi: a férfiválogatottól érkezik az új egri edző

Vágólapra másolva!
2017.05.04. 14:36
null
Debre Viktor Egerben folytatja (Fotó: Eszterhazykfsc.hu)
A nyáron Debre Viktor veszi át az Eszterházy KFSC NB I/B-s női kézilabdacsapatának irányítását.

 

Az egri csapat Hegedűs Tibor vezetésével jelenleg a másodosztály Keleti csoportjának 3. helyén áll, jócskán lemaradva a kecskeméti és a szegedi riválistól. A hétvégén hazai pályán a Balmazújvárostól kapott ki, néhány nappal később pedig a klubvezetőség bejelentette, úgy edzővel folytatja a következő szezonban.

„Nem a legszerencsésebb évünket éljük, emiatt pedig a klub vezetői úgy határoztak, hogy változás lesz a vezetőedzői poszton” – nyilatkozta Rutka Péter, az Eszterházy KFSC csapatvezetője.

„Egy ideje már napirenden volt a téma, ezért több szakembert is megkerestünk, végül Debre Viktor lett a befutó. Szakmailag mindenképp kiváló tréner érkezik az egyetem csapatához. Az elveinken a továbbiakban sem szeretnénk változtatni, tehát jövőre is fiatal és egyetemünkön tanuló játékosokkal tervezünk” – tette hozzá.

Az 1958-as születésű Debre a Veszprémi Építők és a Tatabányai Bányász játékosaként 1982 és 1986 között 57-szer szerepelt a válogatottban, 65 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-ban világbajnoki ezüstérmet szerző csapatnak. Később Arratéban kézilabdázott, 2006-tól 2008-ig edzőként is irányította a spanyol együttest. Hazatérve a Tatabánya együttesénél dolgozott, a futó szezonban a Gyöngyöst irányította, de márciusban, egy Komló elleni, vesztes mérkőzés után lemondott.

A szakember egy éve Xavier Sabaté szövetségi kapitány másodedzőjeként dolgozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik