Mikler Roland: Vujinnal különleges párharcra készülök

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 14:39
null
Hasonló mozdulatokra számítunk Miklertől a hétvégén is (Fotók: EHFM) <br /><a href="http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-bl-egy-csodalatosan-elkapott-pillanat-miklertol-galeria-2414795"><strong>TOVÁBBI KÉPEK A VESZPRÉM FOTÓZÁSÁRÓL ITT!</strong></a>
Eddig igazán eredményes szezont tudhat maga mögött Mikler Roland, hiszen az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatával minden sorozatot megnyert, amiben csak elindult. A legfontosabb hétvége azonban még hátravan, a magyar csapat a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében száll harcba a végső sikerért. A válogatott kapust is meglepte a saját teljesítménye, a szombati, Kiel elleni elődöntőben pedig különleges párharcra készül barátjával, Marko Vujinnal.

„Nagyon várom már a hétvégét, de azt látom mindenkin, hogy önkívületi állapotban van, és rendkívül motivált – mondta a szerződését a minap 2019-ig meghosszabbító Mikler Roland a Nemzeti Sport Online-nak. – A munka is úgy zajlik, ahogy annak ilyenkor mennie kell, és bízom benne, hogy tényleg szombatra fog kicsúcsosodni a formánk. Nem szeretnék előre tippelni, az nem lenne jó, inkább azt remélem, hogy a mentális és fizikai felkészítésnek meglesz az eredménye, s el tudjuk kapni a Kielt."

ZSÚFOLT PÉNTEK

Többek között a következő kötelezettségeknek kell eleget tenniük a veszprémi játékosoknak pénteken. Tizenegy órakor tartanak edzést Kölnben a Halle Ostheimben, majd 14.45-kor a csapatszálláson Christian Zeitz, Momir Ilics, Nagy László, Lékai Máté, Mirko Alilovic, Ortega és Hajnal Csaba áll az újságírók rendelkezésére. Közben a belvárosban 13 és 14 óra között Gaper Marguccal és Iman Dzsamalival találkozhatnak a szurkolók. 18.15 órától Andreas Nilsson vesz részt egy esélylatolgatáson a többi csapat egy-egy játékosának társaságában, miközben a Lanxess Arena előtt elkezdődik a nyitó parti, amelynek keretében felvonulnak a csapatok is – a Veszprém várhatóan 19.40 körül érkezik a színpadra.

A válogatott kapus edzőjéhez, Antonio Carlos Ortegához hasonlóan örült neki, hogy két mérkőzésből sikerült lezárni a bajnoki döntőt, így az is belefért a programba, hogy a játékosok kapjanak egy szabad hétvégét („a szezon legfontosabb meccsei előtt nagyon jól jött egy kétnapos pihenő"). Mikler első veszprémi szezonja már eddig is emlékezetesre sikerült, harmincévesen megnyerte első bajnoki címét és Magyar Kupáját, valamint csapatával a regionális SEHA-ligában első nekifutásra az élen végzett.

Egyértelműen megérte a váltás, eddig amiben elindultunk a szezonban, azt megnyertük. Mindössze két vesztett mérkőzésünk volt, de egyik sem számított, illetve a BL-negyeddöntőben ikszeltünk a PSG otthonában, ám azt a meccset simán meg is nyerhettük volna. Eddig kilencvenkilenc százalékos az év..." – tette hozzá a kapus, aki korábbi klubjáról, a Szegedről is beszélt.

A kamerák előtt Jícháék is zavarba hozhatóak

„Valamelyest csökkent a különbség köztünk és a Szeged között, amelyet sok munkás játékos alkot, de mi meg ott vagyunk a final fourban. Magyarországon mindig ez a két csapat rivalizál az élen, ám saját bőrömön tapasztaltam korábban, hogy a Szegednek ritkán sikerül nyernie. Mivel mi meg szeretnénk nyerni a BL-t, minimális elvárás volt, hogy hazai porondon mindenhol az élen végezzünk."

A döntő második meccsének végén történtekkel kapcsolatban elmondta, spontán ötlet volt, de talán nem Nagy Lászlónak kellett volna eszébe jusson Vadkerti Attilát a pályára hívni („de ha már így alakult, nagyon nemes gesztus volt").

Miklernek bejött a veszprémi váltás
Miklernek bejött a veszprémi váltás

Az elért eredményekben nagy szerepe van a végig egyenletesen magas színvonalon védő Miklernek, akinek jó az esélye arra, hogy bekerül a Bajnokok Ligája All-Star-csapatába.

„Abban bíztam, hogy a velem érkező Porobic Haris kapusedzővel folytatni tudjuk a Szegeden megkezdett munkát. Reméltem, hogy beállva a veszprémi fal mögé belőlem is ki tud jönni egy jobb teljesítmény, de erre azért én sem gondoltam. Még nem akarom persze megvonni a mérleget, hiszen nagyon fontos hétvége előtt állunk."

„A védekezésünknek köszönhető, hogy bár pontos statisztikát nem tudok, ám nagyjából húsz-huszonöt gólokat kaptunk meccsenként, és ebben a csapatban benne van, hogy harminc gól körül lő. Annyival jobb a szempontomból a veszprémi spanyol stílus, hogy a védekezés szinte mindenekfeletti. Kilencesen belülre nem nagyon léphetnek a lövők, minden helyzetben valamilyen kontaktusra törekszünk, ami nekem is könnyebbséget jelent, sokkal hamarabb megvannak a lövősávok."

Sterbik Árpád a final four esélyeiről

Ami a négyes döntőt és az elődöntős ellenfelet, a THW Kielt illeti, szerinte nem igazán lehet egy-két játékost kiragadni a német együttesből.

„Nem szeretnék senkit kiemelni a Kielből, mert szinte az egész csapat egy világválogatottal ér fel. Már megy a videózás, mert mindenkinek megvannak a kedvenc oldalai, de egy ilyen négyes döntőben nem lehet páros lábbal beugrani az egyik sarokba, mert az nem működik. Ha meglesz a szokásos összhang a fallal, akkor a nagy kieli lövőket is meg lehet fogni" – jelentette ki Mikler, aki azért Marko Vujinra mégiscsak külön készül.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a férfi kézilabda BL 2014–2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Markóval Dunaújvárosban együtt nőttünk fel, majd ő eligazolt Veszprémbe. Addigra már kezdett nagy sztár lenni, s akkor is megvolt a szerbekre jellemző vérmes habitusa. Azóta is jó barátságban vagyunk, a mi párharcunk ilyen szempontból különleges lesz, hogy ki fog tudni a másiknak egy kacsintást vagy ökölszorítást mutatni."

Bár Mikler is újonc a négyes döntőben, sok komoly mérkőzés van már a háta mögött, így meg van róla győződve, hogy ki tudja majd zárni a körülményeket: „Most csak a Kiel érdekel, hogy ha egyetlen pici góllal is, de nyerni tudjunk!"

A kölni final four első napján, szombaton 15.15-kor a Barcelona a Kielcével találkozik, míg a Veszprém–Kiel elődöntő 18.00-kor kezdődik. Vasárnap rendezik a bronzmeccset és a döntőt.

A final four hivatalos trailere

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ (Köln, május 31.)
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: Din, Dinu (románok)
A 3. HELYÉRT
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: M. Johansson, Kliko (svédek)
ELŐDÖNTŐ (Köln, május 30.)
Barcelona (spanyol)–Vive Tauron Kielce (lengyel)
15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: Licis, Stolarovs (lettek)
THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: G. Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
A legfrissebb híreket itt találja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájáról!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik