Férfi kézi BL: Nem bízhatjuk el magunkat – Mikler Roland

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 11:23
null
Mikler Roland szerény – társait dicséri a bravúros sikerért (Fotó: Tumbász Hédi)
Egyértelmű: bravúros kapusteljesítmény nélkül a Telekom Veszprém nem nyerhetett volna hattal Flensburgban a világ egyik legjobb csapata ellen.

– Mosolyogva, látszólag könnyeden védett. Jól érezte magát a flensburgi arénában?
– Csak a második félidőre álltam be a rettentően erős és kiválóan felkészített Flensburg ellen, és sikerült belekapnom néhány lövésbe, de a legfontosabb az volt, hogy a védelmünk szinte tökéletesen összeállt előttem: ilyenkor persze hogy jól érzi magát az ember! – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Mikler Roland, a Bajnokok Ligája-negyeddöntő odavágóján 28–22-re diadalmaskodó Telekom Veszprém kapusa.

– Kapusedzője és egyik legjobb barátja, Haris Porobic külön is jegyezte a statisztikáját. Ismeri az adatokat?
– Azt mondta, tizenhat lövésből kilencet védtem. Ez tisztes teljesítmény.

– Tisztes…? Ötvenhat százalék, vagyis bravúros!
– Társaimmal együtt nekem is jó napom volt, de azért nem bízhatjuk el magunkat.

„NAGYSZERŰ MECCSET VÍVTUNK”
„Jól tudtuk, hogy Flensburgban mindig nagyon nehéz játszani. Nem számítottunk arra, hogy hat góllal tudunk nyerni a Bundesliga legjobb csapatánál. Nekünk négy-öt nappal több időnk volt a felkészülésre, és kitűnő taktikával játszottunk. Nagyszerű meccset vívtunk, jó eredményt értünk el, és persze nagyon örülünk” – fogalmazott Andreas Nilsson.

– Pedig aligha akad szurkoló, aki ne merne nagy tétben fogadni a Veszprém négyes döntőbe jutására. Önt sem pesszimistának ismerjük…
– Nem is vagyok az. Reálisan értékelem a történteket, tudom, hogy a Flensburg a világ legjobbjai közé tartozik, nem véletlenül áll az élen a Bundesligában. A Németországban szerzett hatgólos előny persze biztató, de még nem jelenti azt, hogy Kölnbe értünk. Nulla-nulláról indul a második meccs, a plusz hatot el kell felejteni. Ha elhinnénk, hogy már továbbjutottunk, könnyen megéghetünk a visszavágón.

– Ennek lenne realitása?
– Küzdelmes, ám nagyszerű hatvan perc van mögöttünk, és ugyanennyi előttünk. Nyilván a saját kezünkben van a sorsunk, és tudunk is élni a jó eséllyel, ugyanakkor a visszavágót le kell játszani.

– A védekezés mellett mi volt még a titka a flensburgi sikernek?
– Nagyon sokan játszottak nálunk kiválóan, és nem engedtük kibontakozni a németeket. A támadásainkat jól összefogták az irányítók, a védőkkel hatalmasat birkózó beállósunk pedig pontos passzokat kapott.

– Az edzők azt mondják, az a jó, ha minden játékos egyenletesen jól teljesít.
– Szerintem ez megvalósult, a legtöbben két-három gólt lőttek.

– Mikor érezte, hogy megroppant a Flensburg?
– Amikor okosan és fegyelmezetten játszva héttel vezettünk, azt éreztem, ellenfelünk tanácstalan. Aztán mégis feljött négyre, mert hét-nyolc perces gólcsendet tartottunk. A végjátékban azonban visszaállt a közte hét, és ebből hat meg is maradt. Mondom, ez jó előjel május negyedikére, ám semmivel sem több.

SAJTÓVISSZHANG:
Handballplanet.
A tekintélyes szakportál szerint: „Roli, Roli: plusz hattal zárt a Veszprém Flensburgban.
MWM Radio.A német rádió internetes oldalán ez áll: „Herkules-feladat vár a visszavágón Maik Machulla csapatára.
Stimme.de. Anapilap így fogalmaz: „A Bundesliga-éllovas bajnok egyértelmű vereséget szenvedett, s távolodik Kölntől.
Sky Sport.Az egyik legnépszerűbb tévécsatorna tudósításának címe kíméletlen: „A BL-ben kipukkadt a Flensburg a Veszprém ellen
EHF. Az európai szövetség beszámolójának érzékletes címe: „A Veszprém kipárnázta magának a visszavágót

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

SG FLENSBURG (német)–TELEKOM VESZPRÉM 22–28
(15–15)
Flensburg,
FLENS-Arena, 5118 néző. Vezette: Horácek, Novotny (csehek)
FLENSBURG:
Buric – Svan 3, Röd 1, Karlsson, Hald Jensen 2, Lauge 3, Jöndal 5 (2). Csere: BERGERUD (kapus), Gottfridsson 1, Golla 1, Johannessen, GLANDORF 5, Wanne, Jeppsson 1. Edző: Maik Machulla
VESZPRÉM:
Sterbik – Gajic 1, Nagy L. 2, LÉKAI 3, Blagotinsek, Ilics 2, Manaszkov 2. Csere: MIKLER (kapus), Terzic, NILSSON 6, MACKOVSEK 3, NENADICS 1, Tönnesen 2, Mahé 2 (1), Marguc 2, Strlek 2. Edző: David Davis
Az eredmény alakulása. 5. p.:
3–0. 10. p.: 4–4. 13. p.: 6–5. 18. p.: 6–9. 20. p.: 9–12. 25. p.: 13–12. 33. p.: 15–17. 42. p.: 16–22. 47. p.: 17–24. 51. p.: 20–24. 57. p.: 20–27
Kiállítások:
6, ill. 8 perc
Hétméteresek:
4/2, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Maik Machulla: –
Kettős a csalódottságom, mert sem az eredménnyel, sem a játékunkkal nem lehetek elégedett. Együttesem elmaradt attól a szinttől, amellyel a BL-negyeddöntőben eredményes lehet. Őszintén meg kell mondanunk, a Veszprém ezen a napon jobb volt, mert agresszíven védekezett, nem hagyott helyet a játékunknak. A visszavágóra jobban kell felkészülnünk, és meglátjuk, ez mire lesz elég.
David Davis: –
Nagyon boldog és elégedett vagyok, mert csapatom okosan, végig fegyelmezetten, a valódi tudását megmutatva játszott. Kiegyensúlyozott egyéni teljesítményeket láttam, ugyanakkor Miklert és a belső támadóinkat ki kell emelni. A fantasztikus siker után is a földön kell maradnunk, a második meccs még előttünk áll, arra is nagyon fel kell készülni. Játékosaim kapnak egy szabadnapot, aztán gyakorlunk a visszavágóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik