Mikler: Lehetőséget kaptam a sorstól, hogy előrébb lépjek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.16. 12:16
null
Mikler 29 évesen szánta el magát a váltásra (Fotó: Mirkó István – archív)
Mikler Roland nem könnyen hozta meg a döntést, hogy Szegedről a rivális Veszprémhez igazol. A magyar válogatott kapus pályafutása derekán szeretett volna előrelépni.

– Négy év után nehéz lehet a szakítás. Nem fáj a szíve?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyszerű, gyors döntés volt a klubváltás – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére a Pick Szegedből távozó Mikler Roland. – Fáj a szívem, hiszen nem vagyok vándormadár, tizenöt évig játszottam szülővárosomban, Dunaújvárosban is. A Szeged volt a második és a Veszprém, amelyhez három évre írtam alá, lesz a harmadik klubom.

– Az újvárosi búcsúja is nehéz volt. Jól emlékszünk?
– Igen, de az sok tekintetben más volt. Akkor nem csupán a klubtól, hanem a családomtól, sok barátomtól is el kellett válnom. Szerencsére Szegeden is szereztem barátokat, és úgy érzem, a közönség is kedvelt, miként én is megszerettem a várost. Biztos, hogy a jó kapcsolatom megmarad a fiúkkal és az edzőkkel is, különösen bosnyák kapustrénerünkkel, Haris Porobiccsal, akinek nagyon sokat köszönhetek. Türelmesen, nagy beleérzéssel egyengette a pályámat, segített, hogy válogatott szintű játékos lehessek.

– Miért vált most egyesületet?
– Ilyenkor azt szokás mondani, hogy jobb ajánlat érkezett, de szeretnék kicsit pontosabban, árnyaltabban fogalmazni. Inkább úgy érzem, lehetőséget kaptam a sorstól, hogy pályafutásom derekán – de már bizonyos fokig érzékelve és belátva, hogy a sportkarrier véges – előrébb lépjek, még jobb eredményeket érhessek el. Azt pedig ráadásnak tekintem, hogy ezért nem kell külföldre igazolnom, hanem magyar klub kínálja a lehetőséget.

(…)

– A bajnoki aranycsatát várhatóan újra a Veszprém és a Szeged vívja. Ön már félig veszprémiként hogy áll majd a szegedi kapuba?
– Százszázalékos szegediként és profiként, aki az utolsó leheletéig azért a csapatért küzd, amelyhez tartozik. Ez jelenleg a Pick. Nagyon szeretnék nem csupán tisztes eredménnyel, hanem aranyérmesként, a kiemelkedő sikerért keményen megdolgozva elköszönni Szegedtől. Egyelőre persze a Lisszabon elleni EHF-kupa-negyeddöntő a legfontosabb. Nagyon vágyom a berlini négyes döntőbe, amelyben óriási Pick-siker születhet.

A TELJES INTERJÚBAN – AMELYET A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHAT – MIKLER ROLAND KIFEJTI VÉLEMÉNYÉT A BAJNOKOK LIGÁJA-GYŐZELEMRŐL ÉS ARRÓL IS, HOGY MENNYIRE BÍZIK BENNE A VESZPRÉM VEZETŐEDZŐJE, CARLOS ORTEGA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik