Megdöbbentette a Szeged volt edzőjét a Veszprém és a Barca kiesése

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 09:36
null
Veszprémi hangulat a szombati kiesés után (Fotó: Szabó Miklós)
Elfogulatlan, korrekt szakemberként, ugyanakkor a magyar kézilabda ismerőjeként mondta el véleményét a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőről a szerb Dragan Djukics, a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya, aki kétszer is dirigálta a Pick-Szegedet.

 

„Két döbbenetes meglepetés szinte sokkolta a sportágat a húsvéti hétvégén” – mondta a Nemzeti Sportnak az 55 éves Dragan Djukics, aki férfi szövetségi kapitánya volt Nagy-Britanniának, Svájcnak és Izraelnek, legutóbb a Székelyudvarhely kispadján ült, s jelenleg Montenegrót készíti fel a Horvátország elleni júniusi vb-selejtezőre, továbbá a Veszprém–Skjern és a Szeged–Kiel összecsapáson is a helyszínen jegyzetelt.

Dragan Djukicsot is megdöbbentette a Veszprém BL-búcsúja 
(Fotó: Szabó Miklós)
Dragan Djukicsot is megdöbbentette a Veszprém BL-búcsúja (Fotó: Szabó Miklós)

„Az egyik a Barcelona, a másik a Veszprém búcsúja, hiszen mindkét gárdától elvárható volt a négyes döntőbe jutás. Csakhogy ebben a szezonban az európai élcsapatok között minden korábbinál jobban kiegyenlítődtek az erőviszonyok, sőt, a nyolc-tíz topcsapathoz az eddig középmezőnybe tartozók csatlakoztak. Csak rá kell nézni az állva maradók mezőnyére, amelyből a Barcán és a Veszprémen kívül a Rhein-Neckar Löwen, a szebb napokat látott, építkező Zagreb és a Szeged is hiányzik. Ugyanakkor ott van a második vonalból érkező, mégis fantasztikusan teljesítő Skjern és Montpellier. A magyar ezüstérmes továbbjutását én el tudtam képzelni, mert ragyogó a formája, a Kiel pedig hónapokon át hullámzóan teljesített.”

A veszprémiekről azt állapította meg, hogy krízisben vannak, aminek szerinte több oka is lehet – ezek részben láthatók voltak a Kiel, a Szeged és a Skjern elleni meccseken.

„Skjernben a Veszprémnek volt tíz rossz perce, ami nem megengedhető, és ez elég is volt, hogy héttel kikapjon – folytatta Djukics. – Kiderült, hogy a régen együtt játszó, de lassan kiöregedő klasszisok egyéni produkciója kevés, ha nem társul hozzá eredményes, jól felépített csapatjáték. Ennek hátrányát még a bajnoki és a Magyar Kupa-döntőben is láthatja. A Barcában több a fiatal, de az egyének ott sem nyerhettek.”

A Szeged kritikájaként említette, hogy a nagy átalakítások után évente újra össze kell rakni a csapatot, amely csak tavaszra válik ütőképessé.

„Ezt látjuk ebben az idényben is, amelyben a rossz őszt jó tavasz követi, és ez igaz a kiesés dacára is – magyarázta Djukics a Szegedről. – A szisztéma évek óta ugyanaz, ehhez ragaszkodik Carlos Pastor, aki az elképzeléseihez válogat játékosokat, lehetőleg fiatalokat, mint Zsitnyikov, Bodó vagy Bánhidi. És ez a nagy előnye! Ha egyenletesen jól teljesítő bravúrkapust is találna… A Szegedben kiváló a csapatlégkör, és a szurkolók is az együttes mellett állnak. Kiesett a hét végén, mégis ünnepelték, mert mindent megtett a sikerért.”

Djukics szerint változnak az erőviszonyok Európában, hiszen a francia bajnokságból három gárda is bejuthat a BL-ben a négybe. A franciáknak van ehhez pénzük, szakemberük.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA – A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Skjern (dán)–Veszprém32–2529–3461–59
Kiel (német)–Szeged29–22
27–28
56–50
Montpellier (francia)–Barcelona (spanyol)
28–25
28–3056–55
Kristianstad (svéd)–Flensburg (német)
22–26
24–27
46–53
Breszt (fehérorosz)–Nantes (francia)
24–3228–28
52–60
Kielce (lengyel)–Löwen (német)
41–17
36–30
77–47
Az elöl álló csapatok kezdték otthon a párharcokat. A PSG és a Vardar Szkopje csoportelsőként automatikusan a negyeddöntőbe jutott.

 

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Kiel (német)–Vardar Szkopje (macedón)
Kielce (lengyel)–PSG (francia)
Skjern (dán)–Nantes (francia)
Montpellier (francia)–Flensburg (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik