Matics edző mellett Kelecsevics is a Celjéhez igazolhat

HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFHEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2011.04.11. 18:01
null
Matics (alsó sor, középen) Veszelin Vujovics szerb kapitány (mellette, jobbra) <br />mára szlovéniai erőviszonyokat térképezhette fel (fotó: Siol Sport)
Gyakorlatilag eldőlt, hogy az egykori férfi BL-győztes Celje PL új trénere Vladan Matics, a Celebi-FTC edzője lesz, aki a hétvégén Celjében a VIP-páholyból nézte meg a Szlovén Kupa négyes döntőjét.

 

A szlovén Siol Sport fotókkal illusztrálja Matics jelenlétét és ugyan a celjei vezetők nem hajlandóak bővebben nyilatkozni az elnökségi ülés előtt, mégis tényként kezelhető: Maticsra esett a választásuk. Az elnökség még a héten ülésezik, és mivel öt jelölt közül kell választania, ezért nyilvánosan nem hajlandó senki sem megerősíteni, hogy Matics a befutó.

A Siol Sport szerint viszont a Celebi-FTC edzőjével szóban már mindenben megállapodtak, ezért érkezett vasárnap a szerb tréner Celjébe, és az elnökségi tag Tomaz Jersiccsel és a szerb szövetségi kapitánnyal, Veszelin Vukoviccsal együtt nézte meg a Szlovén Kupa éremcsatáit. A harmadik helyért vívott csatát leendő új klubja elveszítette a Ribnica ellen, ám a döntőt is megtekintette, így láthatta a Cimos Koper (itt játszik egykori szegedi játékosa, korábban játékostársa, Milorad Krivokapics) győzelmét a Gorenje Velenje ellen.

Maticsnak nehéz dolga lesz az új csapat fölépítésénél, mivel az anyagi gondok és az elmaradt sikerek miatt az elmúlt hónapokban az egyesületet elhagyta több nagy sztárja (Dragan Gajic – Montpellier, Miladin Kozlina – Göppingen, Ales Pajovic – Graz, Renato Vugrinec – Katar, Uros Zorman – Kielce).

Az új idénynek a klub másfél millió euró körüli költségvetéssel vág neki, és az eddigi legnagyobb gázsival rendelkező három idegenlégiósa közül kettőt meg tud tartani. A Siol Sport szerint a szerb Momir Rnics közel áll ahhoz, hogy megállapodjon a Magdeburggal, míg a csapatkapitány Petar Metlicic és a szerb Alem Toskics valószínűleg marad. A Siol Sport szerint minden bizonnyal hozzájuk csatlakozik a Maticcsal érkező balátlövő, Marinko Kelecsevics (Celebi-FTC) is.

A Nemzeti Sport kérdésére Matics készségesen, de csak röviden válaszolt. „Meg kell várni a celjei vezetők végső döntését, de az nem titok, hogy Celjében járva, valamint előtte is eredményesen tárgyaltam Roman Pungartnikkal, a klub igazgatójával. Szerintem az elnökség elé olyan javaslat kerül, amely nekem kedvező, s ezután, akár már a hét közepén, bejelenthetjük a szerződés aláírását. Az utolsó szó kimondására azonban még magam is várok. Nagyon szép, eredményes éveket töltöttem a Fradiban, amely közel áll a szívemhez, ám az itt lejáró szerződésem meghosszabbítására a jelenlegi körülmények között csekély esélyt látok.”

FÉRFI KÉZILABDA SZLOVÉN KUPA, CELJE
ELŐDÖNTŐ
Celje Pivovarna LaskoCimos Koper 2729
Gorenje VelenjeRibnica Riko hise 3330
A 3. HELYÉRT
Celje PL–Ribnica 2526
DÖNTŐ
Koper–Velenje 22–20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik