Meglátogattuk a DVTK-t; már Koppenhágában a kéziválogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.09. 23:49
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Diósgyőrben jártunk, ahol zajlik a DVTK felkészülése a labdarúgó NB Itavaszi meccseire. Az ősz végén lendületbe jöttek a piros-fehérek, az utolsó öt találkozójukon 11 pontot gyűjtöttek, de ezzel még nem léptek el a veszélyben lévő gárdák közül, nagyon kemény kell majd küzdeniük a bennmaradásért. Fernando Fernández, a csapat spanyol vezetőedzője azonban biztos benne, hogy meghosszabbítják első osztályú tagságukat, noha a győzelmeket nem, csak a kemény munkát garantálhatja.
Diósgyőrben jártunk, ahol zajlik a DVTK felkészülése a labdarúgó NB I
tavaszi meccseire. Az ősz végén lendületbe jöttek a piros-fehérek, az utolsó öt találkozójukon 11 pontot gyűjtöttek, de ezzel még nem léptek el a veszélyben lévő gárdák közül, nagyon kemény kell majd küzdeniük a bennmaradásért. Fernando Fernández, a csapat spanyol vezetőedzője azonban biztos benne, hogy meghosszabbítják első osztályú tagságukat, noha a győzelmeket nem, csak a kemény munkát garantálhatja.

Négy hónapot kellett kihagynia Botka Endrének. A Ferencváros 24 éves védője még tavaly szeptember elején, a Mol Vidi elleni rangadón sérült meg a csípőjén, s emiatt meg is kellett operálni. Most már azonban a társakkal gyakorolhat, akiknek fel is tűnt, mennyire élvezi a munkát a hosszú kihagyás után. Noha ez idáig még csupán egy meccsen lépett pályára Szerhij Rebrov irányításával, tökéletesen képben van azzal kapcsolatosan, mit vár az ukrán szakember a játékosaitól, hiszen minden edzést és meccset látott, s nem hiányzott a taktikai megbeszélésekről sem.

Már a helyszínen, Koppenhágában készül a csütörtökön rajtoló világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott. A mieink azonban majd csak pénteken lépnek először pályára, ellenfelük Argentína lesz. A két szakvezető, Vladan Matics és Csoknyai István még az utazás perceit is hasznosan töltötte, hiszen a soros ellenfél játékát elemezték, mégpedig a legfrissebb információkra alapozva. A keretnek tagja Nagy László is, aki két évtizeddel először mutatkozott be világbajnokságon. Hogy milyen reményekkel várja a tornát, kiderül helyszíni beszámolónkból.

Az öttusázók az olimpia előtti első évben szerezhetnek kvótát, és a világbajnok Kovács Saroltának az a terve, hogy a lehető leghamarabb, már az Európa-bajnokságon bebiztosítsa tokiói részvételét. Igaz, ehhez nemcsak a külföldi, hanem a magyar riválisokkal is meg kell küzdenie, hiszen országonként csak egy-egy sportolónak jut kvóta. Ha az Eb esetleg mégsem jön össze, akkor sincs baj, lesz jó néhány további alkalom a terve megvalósítására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik