„Mágikus Mattias”, „szenzációs Flensburg” - reakciók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.02. 13:16
null
Mattias Andersson alaposan megdolgozott azért, hogy magasba emelhesse a BL-trófeát (Fotó: Imago)
Fennállása legnagyobb sikerét érte el a Flensburg-Handewitt férfi kézilabdacsapata, amely a két korábbi ezüst (2004, 2007) után vasárnap felért a Bajnokok Ligája csúcsára, és története során először megnyerte az elitsorozatot. A mérkőzésről szóló tudósítások kiemelik, hogy a Barcelona elleni elődöntő után az északi derbin is csodás fordítást mutatott be a kölni hétvégén Ljubomir Vranjes együttese.

 

A Flensburg sikere nagyon hasonlít a Hamburg tavalyi diadalához: a HSV szintén a Barcelonát és a THW Kielt győzte le Kölnben, csak fordított sorrendben. A győzelemben óriási szerepet játszott a svéd kapus, Mattias Andersson, aki 23(!) védést mutatott be a fináléban.

„Sosem adtuk fel, és lépésről lépésre felküzdöttük magunkat – mondta a meccs elején ötgólos hátrányból indító csapat kapuvédője. – Ez egyetlen más trófeával sem hasonlítható össze. Most még fel sem fogjuk, mit értünk el, talán majd néhány nap múlva.”

„A félidők utolsó tíz percében szinte nem követtünk el hibát. Annyira örülök, hogy Andersson van a kapunkban, ő a legjobb kapus” – dicsérte csapattársát a meccsen hét gólig jutó Lasse Svan Hansen.

„Micsoda nap! Nem hiszem el! Tudtuk, hogy végig kell mennünk ezen az úton, hogy hatvan percen át harcolnunk kell. És megtettük” – mondta még az ünnepség után is eksztázisban Anders Eggert, aki ha a Vardar Szkopje elleni meccs utolsó másodperceiben nem értékesíti a büntetőt, akkor csapata nem játszhatott volna a final fourban.

A túloldalon Filip Jícha a döntő után is a pozitívumokra koncentrált. „Próbálok nevetni, mert végre vége a szezonnak. Gratulálok a Flensburgnak, mert megérdemelték, hogy fellépjenek a dobogó tetejére! Kemény meccset játszottunk, fáradtak voltunk, megpróbáltuk, de a Flensburg nagyon felkészült volt. Ahogy Alfred mondta, örülünk, hogy itt lehettünk, és én örülök, hogy vége lett az évadnak” – utalt edzője, Gíslason szavaira a cseh átlövő a vereség után.

SZALAGCÍMEK A FLENSBURG GYŐZELMÉRŐL
Handball-World: Hihetetlen finálé után szép végkifejlet a Flensburg számára
Die Welt: A Flensburg szenzációs Bajnokok Ligája-győzelmet aratott
Frankfurter Allgemeine: Flensburg-Handewitt – A kézilabda királyai
Kicker: A Flensburgé Európa koronája
Eurohandball (EHF): Mágikus Mattias volt a nyerőembere az első BL-trófeáját elhódító Flensburgnak
Handball-Planet: Északi szenzáció: a Flensburg nyerte meg a Bajnokok Ligáját!

SPANYOLORSZÁGI REAKCIÓK
Marca: A Rutenka húzta Barca szerezte meg a harmadik helyet
El Mundo Deportivo: A Flenburg Európa új bajnoka – A Barca végzett a harmadik helyen a kölni final fourban
As: Újabb fordítás után a Flensburgé a BL – A Barcelona a harmadik hellyel vigasztalódhat

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
SG Flensburg-Handewitt (német)–THW Kiel (német) 30–28 (14–16)
Köln, Lanxess Aréna, 19 750 néző. V: Gjeding, Hansen (dánok)
G:
Svan, Eggert 7-7, Glandorf 5, Mogensen, Weinhold 4-4, Gottfridsson 2, Heinl 1, ill. Pálmarsson 6, Sigurdsson, Ekberg, Vujin 5-5, Jícha 3, Toft Hansen, Wiencek, Zeitz, Dzsalluz 1-1
Hétméteresek: 1/1, ill. –/–
Kiállítások: 8, ill. 4 perc

A FÉRFI KÉZILABDA BEK ÉS BL GYŐZTESEI

KORÁBBAN
A 3. HELYÉRT
BARCELONA (spanyol)–MKB-MVM VESZPRÉM (magyar) 26–25 (9–10)
Köln, Lanxess Aréna, 19 750
néző. V: Guszko, Repkin (fehéroroszok)
BARCELONA: Sterbik – Tomás, Gurbindo, R. Entrerríos, Sorhaindo, Sz. Rutenka 11 (7), J. García 2. Cs: Morros, N. Karabatic 4, K. Lazarov 3, Arino, Sarmiento 6, Saubich. Edző: Xavier Pascual
VESZPRÉM: Fazekas – Ruesga 1, Vilovszki 2, Nagy L. 5, Schuch, Terzic, Ugalde 1. Cs: Alilovic (kapus), Iváncsik T., Ilics 7 (4), Chema 4, Gulyás 2, Iváncsik G. 1., Dzsamali 2. Edző: Carlos Ortega
Kiállítások: – ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 6/4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik