Ljubomir Vranjes: Az én hibám, hogy nem jutott nyolc közé a Veszprém

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.01. 07:23
Hiába nyert öt góllal, 34–29-re a Veszprém a Skjern ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, a dánok jutottak a nyolc közé. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Ljubomir Vranjes magára vállalta a kiesésért a felelősséget, mint mondta, a bakonyi csapat hosszú idő óta nem látott rossz teljesítményt nyújtott a kinti meccsen és ez lett a veszte. 

„Nagyon szomorú, mérges és csalódott vagyok – mondta Ljubomir Vranjesa találkozó utáni sajtótájékoztatón. – Nehezen találok szavakat arra, ami kifejezné, mit érzek most. Nem vagyok túl jól. A mai játékunk rendben volt, pedig nagy nyomás volt rajtunk. Kockáztatnunk kellett, hogy megnyerjük a meccset, ez sikerült is. A probléma a kinti mérkőzéssel volt, mindenki látta, mi történt a Skjern otthonában. Ma mindent megpróbáltunk, hogy ledolgozzuk a hét gólt és a magunk javára fordítsuk a párharcot, de ezt nem tudtuk végrehajtani. Én vagyok az edző, az én felelősségem, hogyan játszik a Veszprém. Az én hibám, hogy nem jutottunk a nyolc közé, magamra vállalom, ezzel semmi probléma. A Bajnokok Ligájától elbúcsúztunk, ezt nagyon sajnálom, ez nem méltó a Veszprémhez. De harcolunk tovább."„Nagyon szomorú, mérges és csalódott vagyok – mondta Ljubomir Vranjesa találkozó utáni sajtótájékoztatón. – Nehezen találok szavakat arra, ami kifejezné, mit érzek most. Nem vagyok túl jól. A mai játékunk rendben volt, pedig nagy nyomás volt rajtunk. Kockáztatnunk kellett, hogy megnyerjük a meccset, ez sikerült is. A probléma a kinti mérkőzéssel volt, mindenki látta, mi történt a Skjern otthonában. Ma mindent megpróbáltunk, hogy ledolgozzuk a hét gólt és a magunk javára fordítsuk a párharcot, de ezt nem tudtuk végrehajtani. Én vagyok az edző, az én felelősségem, hogyan játszik a Veszprém. Az én hibám, hogy nem jutottunk a nyolc közé, magamra vállalom, ezzel semmi probléma. A Bajnokok Ligájától elbúcsúztunk, ezt nagyon sajnálom, ez nem méltó a Veszprémhez. De harcolunk tovább."

A vezetőedző elmondta, mindkét összecsapáson könnyelmű hibákat követek el a játékosok, illetve ziccereket hibáztak egy az egyben a kapussal szemben. Tizenhat-tizenhét játékos áll a rendelkezésére, és Skjernben éppen egyszerre fogtak ki rossz napot, hiába cserélgette őket. Igaz, hogy új stílust akar bevezetni, ám Dániában semmi újat nem próbáltak játszani, mégis vereség lett a vége.

A hazai meccsen többször is érezte, hogy van esély ledolgozni a hátrányt, de amint elléptek az ellenféltől, könnyelmű hibákat vétettek. Az első játékrészben is volt olyan szakasz, amikor azt gondolta, elkapja a lendület a csapatot, ehelyett azonban jöttek a hibák, és ugyanez megismétlődött a második félidőben is.

Nem csoda, Ljubomir Vranjes csalódottan értékelt (Fotó: Szabó Miklós)
Nem csoda, Ljubomir Vranjes csalódottan értékelt (Fotó: Szabó Miklós)

A francia játékvezetők megkérdőjelezhető ítéleteiről a következőket mondta:

Nem hibáztathatom őket a kiesésünkért, hiszen mi vesztettünk hét góllal idegenben, sőt voltunk kilencgólos hátrányban is. Természetesen voltak olyan döntéseik, amelyekkel nem értettem egyet, de nem miattuk vagyunk mérges, hanem még mindig az első meccs miatt."

Azt nem vette észre, hogy a mérkőzés vége előtt öt perccel a B-középből néhányan elhagyták a lelátót, de megérti, hogy a szurkolók elégedetlenek a teljesítményükkel.

Nem okolhatom őket azért, hogy csalódottak amiatt, mert nem jutottunk a negyeddöntőbe. Sőt, mérgesnek kell lenniük, én is az vagyok. Én vagyok ennek a borzalomnak a közepén, megértem őket. Figyelembe kell venni azt is, milyen teljesítményt nyújtottunk eddig a szezonban. Vezetőedzőként másban látom a sikert, mint az elődeim, azonban hittem abban, hogy megnyerhetjük idén a Bajnokok Ligáját. De a Skjernben mutatott játék hosszú idő óta a legrosszabb volt a csapattól. Ezen nincs mit szépíteni, emiatt estünk ki."

Arra a kérdésre, min kell változtatni ahhoz, hogy elkerüljék, ami Skjernben történt, a következőt válaszolta:

„Már ma is változtatunk a játékunkon, ám nyilván más lesz a védekezésünk, ha Nagy László is a rendelkezésünkre áll. Emellett balátlövő poszton is erősödnünk kell, Dzsamalit próbáltam bevetni, de akadtak problémái, ami abból is adódhat, hogy keveset játszott a szezonban."

A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Skjern (dán)–Veszprém32–2529–3461–59
Kiel (német)–Szeged29–22
Április 1., 17.00
Montpellier (francia)–Barcelona (spanyol)
28–25
28–3056–55
Kristianstad (svéd)–Flensburg (német)
22–26
24–27
46–53
Breszt (fehérorosz)–Nantes (francia)
24–32Április 1., 17.00
Kielce (lengyel)–Löwen (német)
41–17
Április 1., 19.00
Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcokat. A PSG és a Vardar Szkopje csoportelsőként automatikusan a negyeddöntőbe jutott.



Schuch Timuzsin
, a Telekom Veszprém csapatkapitánya így értékelt: „Nehéz mit mondani, nagyon csalódottak vagyunk. Az első mérkőzésen ment el a továbbjutás. Nagy volt rajtunk a nyomás a hétgólos vereség után, de vezettünk néggyel-öttel is, azonban ilyenkor mindig hibáztunk, ők pedig visszajöttek a meccsbe. Padlón van a csapat, de innen fel kell állni és harcolni a céljainkért."

A Skjern csapatából a magyarul remekül beszélő szerb kapus, Tibor Ivanisevics nyilatkozott az NSO Tv-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik