Lindberg: Talán a legjobb meccs volt, amin valaha játszottam

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 14:36
null
A Hamburg játékosai elképesztő küzdéssel értek fel a BL-csúcsra (Fotó: Action Images)
Hatalmas küzdelemben a Hamburg férfi kézilabdacsapata hódította el a Bajnokok Ligája 2013-as trófeáját, miután a fináléban hosszabbítás után 30–29-re legyőzte a legutóbb 2011-ben nyerő Barcelonát. A HSV játékosai a meccs után alig hitték el a győzelmet, ami nem csoda, hiszen a szezon elején hajszál híján lemaradtak a főtábláról.

 

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Barcelonának is, remek csapat, és igazán jól játszott. Nehéz hosszabbítás után elveszíteni a BL-döntőt, de biztos vagyok benne, hogy lesz még lehetősége a finálé megnyerésére” – mondta sportszerűen Martin Schwalb, a Hamburg vezetőedzője, aki természetesen saját csapatát is dicsérte.

A BL GÓLKIRÁLYAI
1993–94 Uros Serbec
(Celje)
76
1994–95 Nenad Perunicsics (Bidasoa Irun) 82
1995–96 Carlos Resende (Braga) 80
1996–97 Carlos Resende (Braga) 82
1997–98 ÉLES JÓZSEF (Veszprém) 84
1998–99 Zlatko Saracevic
(RK Zagreb)
90
1999–00 Zlatko Saracevic
(RK Zagreb)
92
2000–01 Jurij Kosteckij
(Braga)
81
2001–02 Nenad Perunicsics (Magdeburg) 122
2002–03 Mirza Dzomba (Veszprém) 67
2003–04 Sziarhej Rutenka (Celje) 103
2004–05 Sziarhej Rutenka (Celje) 85
2005–06 Kiril Lazarov (Veszprem) 85
2006–07 Nikola Karabatic
(Kiel)
89
2007–08 Kiril Lazarov (Veszprém),
Ólafur Stefánsson (Ciudad Real)
96-96
2008–09 Filip Jícha
(Kiel)
99
2009–10 Filip Jícha
(Kiel)
119
2010–11 Uwe Gensheimer
(RN Löwen)
118
2011–12 Mikkel Hansen (Köbenhavn) 98
2012–13 Hans Lindberg (Hamburg) 101

„Az egész szezon során végig nagyon koncentráltunk. Megnyertük csoportunkat a Montpellier, a Flensburg és a Csehovszkije Medvegyi előtt, és a nyolcad-, illetve a negyeddöntőben is jól játszottunk – mondta az egyenes kieséses szakaszban a Celjét, majd a Flensburgot búcsúztató csapat trénere. – Nagy reményekkel jöttünk Kölnbe, tudtuk, hogy a Kielt és a Barcelonát kell legyőznünk, és nagyon boldoggá tett a teljesítményünk.”

A hamburgiak egyik legeredményesebb játékosa Hans Lindberg volt a meccsen, aki 101 találattal elhódította a gólkirályi címet Sziarhej Rutenka elől. „Annyira fáradt és boldog vagyok! Nagyszerű meccs volt, talán a legjobb, amin valaha játszottam. Hihetetlen érzelmek dolgoznak bennem, minden erőnkkel harcoltunk, és végül sikerült, egy egészen őrült atmoszférában” – mondta a dán szélső, aki visszautalt rá, hogy a szezon elején, a szabadkártyások BL-kvalifikációjából indult a csapat.

„A selejtezőn nagyon szerencsések voltunk, hiszen hosszabbítás után mindössze egy góllal nyertünk [a francia Saint-Raphaël ellen – a szerk.]. Alig hiszem el, hogy most itt állok és BL-győztes vagyok, szinte szóhoz sem jutok. Nem is igazán foglalkozom a gólkirályi trófeával, csak a csapat miatt vagyok boldog” – mondta Lindberg.

A csapatkapitány Pascal Hens is nehezen öntötte mondatokba az érzéseit. „Nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után, mert annyira nagy tett a győzelem. Nem voltunk esélyesek, és kevesen gondolták, hogy képesek lehetünk megnyerni a BL-t, de megragadtuk az esélyünket, és erre csapatkapitányként is nagyon büszke vagyok. Ezúttal olyan játékosaink vezették győzelemre a csapatot, akik az előző nap nem is játszottak. Ez megmutatja, milyen nagy csapat vagyunk. A Barcelona négygólos hátrányból is felállt, amiért minden tiszteletet megérdemel, és a hosszabbításban már bármi megtörténhetett, de örülök, hogy mi nyertünk” – nyilatkozta Pascal Hens.

A barcelonai oldal természetesen sokkal csalódottabb volt, de a katalánok minden érintettje gratulált a remekül küzdő hamburgiaknak.

„Tudtuk, hogy kemény lesz, és így is lett, de a vereség ellenére büszke vagyok a játékosaimra, hogy egy pillanatra sem adták fel – mondta Xavi Pascual vezetőedző, aki szerint a norvég játékvezetők felfogása a Hamburgnak kedvezett. – A Hamburg nagyszerű játékot nyújtott, ám a mérkőzésen négy játékosom – Rutenka, Nöddesbo, Sorhaindo és Jernemyr – is megsérült. A hamburgiak kihasználták a fegyvereiket, a játékvezetők mindkét oldalon elképesztő dolgokat elengedtek. A keménységi szint nagyon magasan volt, és ez különbözik a spanyol bajnokságban tapasztaltaktól. Ez nem kifogás akar lenni, de a hazai pálya is fontos tényező.”

Pascual hozzátette, örülne, ha egyszer Barcelonában rendeznék meg a négyes döntőt. „A kölni final four nagyon látványos, jobb mint a kosárlabdában, de mint edző, szeretném megélni, hogy egyszer a mi szurkolóink is közelebb legyenek az eseményhez. Nem tiltakozom semmi ellen, de remélem, a jövőben ezt is figyelembe veszik.”

„Kitűnő évadunk volt, és a szurkolók büszkék lehetnek a csapatra. Bár elveszítettük a BL-finálét, mégis nagyszerű volt az idény, 9.8-ra pontoznám a szezont – értékelt Víctor Tomás, aki szerint a döntőbeli teljesítményért sem érheti kritika a gárdát. – Minden lehetségest megtettünk, a probléma az volt, hogy nagyszerű riválissal kerültünk szembe. A végén megpróbáltunk életben maradni, ám nem sikerült. Gratulálunk a Hamburgnak, de jövőre újra itt leszünk, és megpróbáljuk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik