Létesítmény: sportkollégiumot avattak Siófokon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.31. 10:09
Sportkollégiumot avattak kedden Siófokon: a Kiss Szilárd nevét viselő létesítmény a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. 2013-ban elkezdődött, hét ütemből álló infrastrukturális fejlesztési programjának második részében készült el, és 38 igazolt sportolónak lehet majd otthona. A beruházás 250 millió forintba került.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntő beszédében elmondta, a kormány jó úton halad, amikor a gyermekek jövőjében látja a siker kulcsát, és továbbra is kiemelt céljának tartja a rendszeres testedzés feltételeinek megteremtését. A megjelenteket Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is köszöntötte. Az ünnepségen részt vett Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Fodor János, a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a sportkollégium névadója, Kiss Szilárd, a Siófok KC szakmai igazgatója.

A somogyi NB I-es klub vezetőinek célja, hogy az egyesület hosszú távon is sikeresen működjön, és a régió, valamint a magyar női versenysport meghatározó szereplője legyen. A korábban átadott munkacsarnok után a sportkollégium is a kézilabda-utánpótlás fejlődését szolgálja. A további tervek között sportcsarnok, rehabilitációs központ és szivacskézilabda-aréna megépítése is szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik