Létesítmény: pályára léptünk a kézicsarnok avatóján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.21. 14:40
null
Megteltek a lelátók a Tóth Iván Sportcsarnokban
Egy hónapon belül két sportlétesítményt is átadtak a Fejér megyei Martonvásáron.

Októberben a helyi labdarúgópálya mellett felépített Horváth Ottó Sportközpontot többek között Nyilasi Tibor részvételével, a Ferencváros öregfiúkcsapata mérkőzésével avatták fel (a helyi klub edzője, Patkós Csaba 1991-ben Magyar Kupát, 1992-ben bajnokságot nyert az FTC játékosaként). A 700 négyzetméteres, négy öltözővel, klubszobával, két irodával, erősítőteremmel és nézőtérként funkcionáló terasszal ellátott öltözőépület különlegessége, hogy a régi pálya és a sportközponttal együtt átadott műfüves játéktér között helyezkedik el.

A névadó vágta el a szalagot a martonvásári megnyitón
A névadó vágta el a szalagot a martonvásári megnyitón

Szombaton a város központjában felépített, a helyi kézilabdázás atyjáról elnevezett Tóth Iván Sportcsarnok ünnepélyes átadását tartották meg. A 89 éves névadó mellett Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus, sportért felelős helyettes államtitkár, valamint Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai és sportigazgatója is részt vett a megnyitón, amelyen szinte minden korosztály megmutatta magát. A felnőtt férficsapat a Telekom Veszprém IV. együttesével játszott Veszprém-Fejér megyei bajnokit (26–16-ra a Díaz Ivo edzette vendégek nyertek).

Zárásként a helyi öregfiúk együttese a Nemzeti Sporttal játszott gálameccset. A szoros első félidő után a martonvásáriak megmutatták, miért is szerepeltek négy éven át az NB II-ben, 36–24-es győzelmet arattak.

A Nemzeti Sport a martonvásári öregfiúkkal játszott
A Nemzeti Sport a martonvásári öregfiúkkal játszott
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik