Lesz-e hatból hat? Vagy elkapja a Szeged a Veszprémet?

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2015.05.19. 13:13
null
A szegediek számára alapvető fontosságú lenne Momir Ilicset féken tartani a második meccsen (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
Eddig ötből öt, és az a kérdés, kedden meglesz-e a hatból hat. A számok az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata szemszögéből mutatják a bajnok Mol-Pick Szeged elleni teljesítményét ebben az idényben. Hogy ünnepi játékot látunk kedden, az máris biztos: vagy a vendégek ünneplik 23. bajnoki aranyérmüket, vagy a szegediek azt, hogy végre a Veszprém fölé kerekedtek és kiharcolták, hogy csak a harmadik meccsen dőljön el az aranycsata.

 

„Tavaly ősszel játszottuk, ezért lehet, már nem mindenki emlékszik rá, pedig a Szuperkupáért küzdve is megvertük a szegedieket – emlékeztette Cristian Ugalde, a Veszprém balszélsője a Nemzeti Sportot. – A további négy meccsünk a tavasszal volt, és valamennyit megnyertük, igaz, egyre nehezebben. A legutóbbi találkozónkon szerintem túl nagy, irreális különbséggel győztünk. Kedden újra a kapusok és a védelmek közötti különbség dönthet.”

PASTOR MÉG HALASZTANÁ A SZABADSÁGOT
Carlos Pastor, a Szeged edzője: – Ezen a héten még nem akarok Spanyolországba hazatérni szabadságra… Nem követhetünk el annyi hibát, mint a veszprémi meccs második félidejében, mert akkor ismét felkínáljuk ellenfelünknek a kontratámadások lehetőségét. Bátrabban kell támadnunk és pontosabban kell lőnünk.
Carlos Ortega, a Veszprém edzője: – Az a célunk, hogy elkerüljük a harmadik mérkőzést, hiszen minden percre szükségünk van a Bajnokok Ligája négyes döntője előtt. Szegeden azonban nagyon nehéz nyerni, ezt már többször tapasztaltuk. A szombati meccsnek a győzelmünk ellenére is sok tanulsága volt, ebből okulunk.

A szegediek igyekeztek gyorsan túltenni magukat a 29–23-as vereségen és kihasználni a kevés időt a második meccsre való felkészülésre.

„Amióta szegedi vagyok, még sosem álltunk olyan közel a sikerhez Veszprémben, mint szombaton, és kedden is erre alapozva kell játszanunk – mondta Ancsin Gábor, a hazaiak jobbátlövője. – A döntő második meccsére nagyon össze kell szednünk magunkat, hogy vasárnap a harmadik mérkőzésen maradjon esélyünk az aranyérem megszerzésére.”

Hasonlóan vélekedett a második mérkőzésről Vadkerti Attila, a Szeged csapatkapitánya is, aki 16 évi „szolgálat” után kedden utoljára játszik Pick-mezben a szegedi csarnokban. Persze ő is azt reméli, vasárnap lesz harmadik meccs.

„Most csakis a döntőre kell koncentrálnunk, minden mással utána foglalkozunk” – válaszolta a balszélső a hogyan tovább kérdésre.

A második találkozón is sorsdöntő lehet, miként működik a veszprémi csapatnál a beálló és a többi belső támadó játékkapcsolata.

„Rosszul kezdtünk szombaton, ezt Szegeden kedden nem engedhetjük meg magunknak – magyarázta nagyon határozottan Renato Sulic, aki pontos gólpasszokat kapott Nagy Lászlótól és Chema Rodrigueztől. – Gondolni sem szeretek arra, hogy a Szeged négy góllal vezetett… Persze nemcsak felzárkóztunk, hanem nyertünk is, mert a második félidőben alig kaptunk gólt.”

Ehhez újra – az idényben már ezredszer – Mikler Rolandnak kellett főszereplővé előlépnie Veszprémben. A válogatott kapuson persze nem múlott.

„Amikor csak kilencven százalékot adunk ki magunkból, mint szombaton az első félidőben, azt azonnal kihasználja a Szeged – értékelt Mikler. – Akkor sikerült fordítani, majd győzni, amikor a védekezésünk hatékonysága elérte a szokott szintjét. Önmagammal sosem vagyok elégedett, most sem. Az viszont jó lenne, nagyon örülnék, ha kedden befejeznénk a párharcot.”

Ha a párharcban egyenlít a Szeged, akkor vasárnap (18 óra) Veszprémben következik a mindent eldöntő mérkőzés.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS

Mol-Pick Szeged–MKB-MVM Veszprém – ÉLŐBEN A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!
Szeged, 18 óra (tv: Duna World). Vezeti: Herczeg, Südi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik