Férfi kézi: Krivokapics szerint a Tatabánya biztosan továbbjut

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2016.10.28. 13:30
null
Krivokapics Milorad nagyon jól érzi magát Izraelben (Fotó: Szabó Miklós)
Rövid látogatásra hazatért Zentára és Újvidékre a magyar kézilabda-válogatott korábbi balkezes klasszisa, Krivokapics Milorad.

 

„Jelenleg az a legérdekesebb velem kapcsolatban, hogy két évig a Tatabánya EHF-kupa-ellenfelénél, a Maccabi Rison LeCijonnál játszottam, tehát ismerem az izraeli együttest – vágott a közepébe a Nemzeti Sport érdeklődésére a volt válogatott Krivokapics Milorad, az Izraelben bajnoki éremért harcoló Hapoel Asdod jobbátlövője, aki a napokban rövid látogatásra hazatért Tel-Avivból szülővárosába, Zentára, valamint Újvidéken élő feleségéhez és itt tanuló két kislányukhoz. – A Tatabányát nem kell félteni, biztosra veszem, hogy két győzelemmel, simán továbbjut, és a tizenhat csapatos főtáblán folytathatja. A Maccabi tulajdonos-elnöke, Raul Srugo, aki építési vállalkozó és kormánypozíciója is van, szeretné félig amatőr együttesét valamelyik európai ország bajnokságában indítani és kipróbálni, de ehhez meg kell erősítenie, és nem lesz elégséges csupán két légióssal felállnia.”

Az izraeli bajnokságban 12 gárda játszik, és a kiírás csapatonként két-két külföldi szereplését engedi.

„Magamról annyit, hogy a Koperben töltött szép évek után szeptemberben a harmadik idényemet kezdtem Izraeelben, ahol csodálatosan érzem magam a klubban a sok fiatal között, ráadásul ideális az éghajlat, és az országot egyébként is minden szempontból csak dicsérni tudom – folytatta a 36 éves Krivokapics, aki példaképe a csapattársainak, de nem titkolja, hogy vajdasági családja rettentően hiányzik. – A sportot, a kézilabdát is nagyon szeretik az ottani nyílt, barátságos és nagyon okosan, egészségesen élő emberek, akiktől sok minden tanulható. A szórakozásukon, a hétköznapi szokásaikon, ésszerű gazdálkodásukon, még a sportéletükön is lemérhető, hogy nem élnek stresszes életet, nem kuporgatnak, mégis jó érzékkel választják szét egymástól a fontos és a lényegtelen dolgokat.”

A volt dunaújvárosi és szegedi átlövő az izraeli bajnokság egyik leghíresebb és legjobb játékosa, klubcsapata vezéregyénisége. Szerződése az idény végéig szól, de azt mondja, elképzelhető, hogy meghosszabbítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik