Könyökös, túlterhelés, kecskesajt - kórkép a Kiel-Szeged előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 13:22
null
Jonas Källmannak nincs baja, csak elfáradt a Kiel elleni első meccs végére (Fotó:
Lehet latolgatni, vajon a Veszprém jár-e jobban azzal, hogy a Paris SG elleni férfi kézilabda BL-negyeddöntője két mérkőzése közé keddre besuvasztott egy edzésnek szánt bajnoki meccset (Balatonfüreden nagyon megizzadt – csak 33–31-re nyert), vagy a Szeged, amely a hetet „vegytiszta”, csak a Kielre koncentráló edzésekkel meg persze az elengedhetetlen regenerációval és a sérültek, betegek rehabilitációjával tölti. Ennek is, annak is lehet előnye és hátránya.

 

„Emlékezetes marad a fájó pillanat, amikor az igen keményen védekező Christian Sprenger belekönyökölt az oldalamba – sóhajtott nagyot a szerdai fizikoterápiás kezelésről éppen távozó Ancsin Gábor, az EHF-kupa-győztes szegediek válogatott jobbátlövője. – Első alkalommal is fájdalmas, amikor megzúzzák az ember hasizmát, de nekem külön balszerencsém van, mert rövid időn belül a harmadik trauma ért ugyanott. Először a Veszprém elleni meccsünkön térdeltek az oldalamba, majd Orosházán is ide ütöttek. El sem tud múlni a zúzódás okozta fájdalom és a kék folt… Szerencse a bajban, hogy a kezelések hatékonyak, nem kell edzést kihagynom.”

Aggódó pillantások követték Jonas Källman megmozdulásait is a szegedi találkozó végén, amikor a tíz napja vakbéllel műtött, a meccset majdnem végigjátszó balszélsőn feltűnően látszottak a fáradtság jelei.

„Ennél nagyobb baja azonban nem volt és nincs is a svéd játékosnak – mondta lapunknak dr. Szabó István csapatorvos. – A túlterhelés nem sérülés, ezt könnyebb kezelni is. A pihenés a legfontosabb, és a hétfői, valamint keddi relaxációt követően Källman szerdán már edzhetett.”

„Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Kiel ellen. Még jobbnak kell lennünk, de ezen dolgozunk. Mindenekelőtt a védekezésünket kell fejlesztenünk, nem szabad a támadásban labdát veszítenünk, és vissza kell futnunk. Bíznunk kell a játékunkban, a rendszerünkben, és a legfontosabb, hogy a játékosok bízzanak egymásban. Biztos vagyok benne, hogy a Sparkassen Aréna segíti a Kielt, hajtja őket a saját közönségük, de a final fourba kerüléshez ott is kiválóan kell teljesítenünk. Csak a saját játékunkra kell koncentrálnunk, és élveznünk kell a kézilabdát” – osztotta meg várakozásait a klubhonlappal Carlos Pastor vezetőedző.

Kielben szinte biztosan telt ház várja a feleket vasárnap, a tízezer jegyből szerdáig már több mint nyolcezer elfogyott. A német bajnokcsapatból biztosan hiányozni fog a nyártól a pályafutását a Melsungenben folytató Johan Sjöstrand, akinél ritka fertőző betegséget, brucellózist (vagy más néven máltai lázat) diagnosztizáltak, és ebben a szezonban már nem léphet pályára. A kapus hosszabb ideje rendszeresen – de nem folyamatosan – lázzal küzdött, legyengült, fáradékonynak érezte magát.

„Szinte teljesen elveszítettem az izomzatomat, és a lépcsőzés is jelentős megterhelést okoz” – mondta a Kieler Nachrichtennek a 28 éves kapus, aki valószínűleg még a katari világbajnokság ideje alatt fogyasztott kecskesajttól kapta el a vírust.

Sjöstrand honfitársa, az áprilisban reaktivált Henrik Lundström szerint még egyszer nem engedhetik meg maguknak, hogy a mérkőzés elején elhúzzanak a szegediek.

„A visszavágón nem történhet meg újra, hogy a Szeged dinamikusabban kezd, mi pedig dekoncentráltan játszunk – mondta Lundström. – Kétgólos hátrányunkat már az elején le kell dolgozni, aztán a kezünkbe vesszük az irányítást, és megszerezzük a május végi kölni négyes döntőbeli szereplés jogát.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
1. mérkőzés: Paris SG–Veszprém 24–24
Visszavágó: Április 19., 17.30 (DIGI1): Veszprém–Paris SG
1. mérkőzés: Szeged–Kiel 31–29
Visszavágó: Április 19., 19.30 (DIGI1): Kiel–Szeged

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik