Kézilabdás szuperhétvége: Velünk kerek a világ! – A magyar kézilabdázás napja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.25. 10:13
Május derekán fantasztikus hétvége elé nézhetnek a kézilabdabarátok, hiszen május 11. és 13. között ellepik a kézilabdások Budapestet. A 2017-es nagy siker után a Magyar kézilabda-szövetség az idén is megrendezi a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének kísérőprogramjaként „A magyar kézilabdázás napját” május 11-én, pénteken. Szombaton és vasárnap a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a női klubkézilabdázás csúcseseményének, a WOMEN'S EHF FINAL4-nak a Győri Audi ETO KC részvételével.

 

A pénteki esemény Budapest szívében kap otthont, amely egyben a főváros egyik leglátványosabb helyszíne, a Hősök tere. A történelmi hely a kézilabda-fesztivál helyszínévé alakul, kézilabdapályával, strandkézilabda-pályával. A nap folyamán kézilabda ügyességi játékokkal szórakoztathatják magukat a sportágat kedvelők, kipróbálhatják az üres kapura dobást, a strandkézilabdát, a bátrabbak megküzdhetnek a robokeeperrel. Azok sem maradnak élmény nélkül, akik kevésbé vágynak aktivitásra: délelőtt a Testnevelési Egyetem és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség részvételével kézilabda-mérkőzéseket nézhetnek meg a kilátogatók.

A nap csúcseseménye minden bizonnyal a WOMEN'S EHF FINAL4 „meet & greet”-je lesz, a szurkolók találkozhatnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szereplő kézilabdasztárokkal, és lehetőségük lesz közös fotót készíteni a kedvenc játékosokkal, vagy aláírást gyűjteni.

 

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezen a májusi hétvégén minden a kézilabda körül forog, hiszen a női Bajnokok Ligája négyes döntőjével egyidejűleg női junior final fourt is rendeznek. A juniorviadal második alkalommal kerül sorra, s a mezőnyt ezúttal is korosztályos válogatottak alkotják: a hazai junior-vb-re készülő Magyarország, továbbá Oroszország, Szlovénia és Montenegró. Ha az időjárás is kedvező lesz, a két elődöntőt villanyfényes pályán játszhatják a csapatok a Hősök terén (rossz idő esetén az Elek Gyula Aréna a helyszín). A junior final four bronzmérkőzését szombat délelőtt a Papp László Budapest Sportarénában a női Bajnokok Ligája elődöntőit megelőzően rendezik, míg az aranyéremért szombat este harcolhatnak a juniorok.

 

Az esemény egész nap ingyenesen látogatható.

Program
Délelőtt:

– egyetemi kézilabda-mérkőzések
– helyszíni túra diákok számára, a résztvevők kipróbálhatnak minden programelemet

Délután:
– meet & greet a WOMEN'S EHF FINAL4 sztárjátékosaival
– helyszíni túra minden kézilabda-kedvelő számára, lehetőség lesz kipróbálni minden programelemet

Este:
– a női junior FINAL4 elődöntői
Résztvevők:
Magyarország U20, Oroszország U20, Szlovénia U20, Montenegró U20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik