Kézilabda: újabb BL-csapat juthat végveszélybe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.01. 19:59
null
A drammeni klub edzője már távozott (Fotó: Twitter)
Tavaly ősszel még a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében volt érdekelt, szeptemberben viszont lehet, a norvég élvonalban sem indulhat el a Glassverket IF együttese. A csődbe jutott klub minden játékosa szabadon igazolhatóvá vált, edzője, Geir Oustorp pedig már távozott is.

 

A harmadik helyen végző csapat költségvetéséből másfél millió norvég korona (mintegy 48 millió forint) hiányzik, a helyzet ideiglenes orvoslására a klubvezetőség azt találta ki, hogy minden játékost és edzőt szabadon igazolhatóvá tesz.

Egyelőre kérdéses, a csapat hogyan tudja vállalni a következő szezont. Már annak is örülni kellene, ha találna annyi fiatal játékost, akik minimális pénzért pályára lépnének.

„Sajnos a bértömeget szinte teljesen nullára kell csökkentenünk” – nyilatkozta Thomas Larsen Sola, a klub elnöke.

Geir Oustorp edző csütörtök este jelezte, nem folytatja a munkát. „Úgy érzem, mindent megtettem, hogy segítsek, de nem vagyok bűvész” – idézte a szakembert az NTB norvég hírügynökség.

A Glassverket az utóbbi években jól működő és sikeres klub volt, de tavaly kiderült, hogy egyik korábbi könyvelője hatalmas összeget elsikkasztott. A vezetők megpróbálták menteni a menthetőt, de az év elején bevezetett fizetéscsökkentés sem segített.

„Kétségbeesetten dolgozunk a megoldáson, hogy egyáltalán megkapjuk a jövő évi induláshoz szükséges klublicencet” – nyilatkozta Geir Öye, a klub szóvivője.

Nem a Glassverket az egyetlen veszélyben lévő norvég női klub, a Larvik együttese is nagy anyagi nehézségekkel küzd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik