Kézilabda: Németh beszámolt, Mocsait köszöntötték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 16:11
Csütörtökön ülésezett a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöksége. A testület elfogadta Németh András szövetségi kapitány beszámolóját a decemberi magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokságról, valamint szintén elfogadta a férfi ifjúsági és serdülő válogatottak szövetségi edzőinek beszámolóját a 2014-es évről.

Az elnökség szintén jóváhagyta a magyarországi B-csoportos csörgőlabda Európa-bajnokságról szóló beszámolót, valamint áttekintette az MKSZ pénzügyi helyzetét és a Nemzetközi Kézilabda-szövetség júniusi, magyarországi kongresszusáról szóló előkészületek beszámolóját.

Az ülésen köszöntötték Mocsai Lajost a Testnevelési Egyetem rektorává választása alkalmából, egyúttal Harsányi Gergely csapatkapitánnyal együtt megköszönte a szakembernek és Juhász István edzőnek a férfiválogatott élén eltöltött 2010–2014 közötti sikeres időszakot.

Mocsai és Juhász 2010-től irányították közösen a nemzeti csapatot, 2011-ben vb-7., 2012-ben Eb-8. helyezést értek el a válogatottal, majd a sikeresen megvívott olimpiai selejtezőt követően a londoni olimpián a bravúros 4. helyen végzett a csapat. 2013-ban vb-8., 2014-ben Eb-8. lett a magyar csapat.

Augusztusi búcsúját követően Mocsai Lajost kinevezték az ismét önállóvá váló Testnevelési Egyetem rektorává, ezzel is elismerve a válogatottért és a magyar kézilabdázásért végzett munkáját. Juhász István a férfi B-válogatott szövetségi edzője, egyben a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik