Kézilabda: Néha beállnék a fiúk közé a védelembe – Nagy László

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.09.27. 20:39
null
Nagy László (balra) sokat segít Momir Ilics vezetőedzőnek (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)
A Telekom Veszprém nyáron profilváltáson ment keresztül, a csapatot nemrég még a pályán segítő Momir Ilics, Gulyás Péter kettős irányítja az első csapatot, amellyel szemben nem olyan nagyok a vezetőség elvárásai, mint korábban, a jelszó az építkezés. Erről is beszélt Nagy László Sportigazgató a klub honlapjának.

„Olyan tehetséges edzők kerültek a csapat élére, akiknek a stabilitáshoz igényük van az én nézőpontomra is beszélt saját szerepvállalásáról Nagy László. Persze, minden kezdet nehéz, ezzel tudunk és fogunk is sáfárkodni. Igyekszem az új edzőpáros maximális segítségére lenni a döntésekben, amit videóelemzések során például taktikában hozzá tudok tenni, hogy a csapat eredményes tudjon lenni, megteszem. Vagy személy szerint is, egy-két játékosnak külön »istápolni a lelkét« vagy egyszerűen csak az irányvonalát tartani, mindig igyekszem segíteni, ezeket a pluszokat hozzáadni a munkámhoz.”

Nagy László elmondta, sportigazgatóként az edzők és a felső vezetés közötti kapcsolattartás, a beszámolás a fő feladata. Kiemelte, fontosnak tartja, hogy az idény előtt kitűzött célok lebegjenek mindenki szeme előtt, a megkezdett munka akkor is folyamatos maradjon, ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnék.

„Igyekszem a saját hibáimból tanulni, ahogy sportolóként is megtettem ezt” – mondta Nagy László, aki az idény első két hónapját is értékelte.

„Nyilván nem csak velünk fordul elő, hogy nagy hátrányból jövünk vissza, vagy rosszul kezdünk egy mérkőzést, de mivel nekünk elsősorban a saját teljesítményünkre kell fókuszálnunk, így nem engedhetjük meg magunknak ezeket – mondta Nagy. – Hogy úgy kezdjünk mérkőzést, hogy az ellenfél vezet 3-4-5 góllal, majd futunk az eredmény után és folyton extra energiákat áldozunk a mérkőzés megfordítására. Ezek nem igazán férnek bele, tennünk kell ellene. Meg kell találnunk azt a »közepes vonal« feletti stabilitást, amit minden játékelemben bármikor, de különösen, ha baj van, elő tudunk húzni.”

Kiemelte, Ligetvári Patrik szépen és gyorsan fejlődik, és sokat fog lendíteni a csapat játékán Rasmus Lauge visszatérése.

A Veszprém szerdán a Barcelonát, Nagy korábbi csapatát fogadja. A sportigazgató szakmázott picit a rangadó előtt.

„A lerohanásaikat mindenképpen meg kell gátolnunk, a visszarendeződésünk kulcsfontosságú lesz. Ha ezekben fegyelmezettek és jók leszünk, a cseréket meg tudjuk oldani, akkor esélyünk lehet a Barca ellen – mondta Nagy László, akinek néha nagyon hiányzik a játék. – Az utóbbi időben sokszor volt olyan érzésem, hogy legszívesebben beszaladnék a pályára és beállnék a fiúk közé a védelembe. Persze a viccet félretéve, azért sportvezetőként óriási a felelősség, a teher rajtam és az edzőinken is, hiszen a játékoskeretet, a játékidőket, a taktikát közösen alakítjuk ki. Szeretném megállni a helyem és bár nem mondom, hogy a legnagyobb higgadtsággal, de igyekszem mindig hideg fejjel követni a mérkőzéseket a pályán kívülről.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik