HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.09.10 12:53 Frissítve: 2018.09.10 13:03

Kézilabda: negyvenkét új szakedzőt avatott az MKSZ

Negyvenkét új szakedző kapta meg bizonyítványát a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) Nemzetközi Edzőképző Központjának hétfői, ünnepélyes rendezvényén.

HIRDETÉS

 

Novák András, az MKSZ főtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott, az építkezések, a beruházások, az eszközök a szövetség részéről biztosítottak, mert elegendő mennyiségű pénz van a sportágban, és ez az állapot várhatóan hosszú évekig fennmarad, ami egyben jelentős felelősséget is jelent.

„Megnégyszereződött a kézilabdázók létszáma, de rajtatok múlik, hogy kik jutnak el a válogatottságig, kikből lesznek Nagy Lászlók, Lékai Máték, Görbicz Aniták. Az álmunk, hogy csapataink visszakerülnek az olimpiára, és ott is maradnak” – szólt a 42 végzett hallgatóhoz Novák.

A főtitkár hangsúlyozta, nagyon fontos pedagógiai szerepük van az edzőknek, mivel övék a második-harmadik nevelési színtér a játékosok életében.

Marczinka Zoltán, a Nemzetközi Edzőképző Központ vezetőjének szerepéről a főtitkár úgy fogalmazott, neki köszönhetően sohasem volt ilyen sok tudományos anyag, informatikai háttértámogatás és megszerezhető tudás egy helyen a sportágban, hiszen szinte minden nap jelzi, min lehetne még változtatni, miben lehetne még fejlődni.

Marczinka kifejtette, a hazai edzőképzés egyéni oktatási formáját megőrizték, ugyanakkor annak struktúráját a kor elvárásaihoz igazították, ezáltal egyedülálló koncepció jött létre. Felidézte, az MKSZ elnöksége két és fél évvel ezelőtt hozta létre a háromszintes edzőképzést, ehhez igazították a licencszabályzatot, bővítették és frissítették a tananyagot, és az európai szövetség (EHF) az alap-, a közép- és a felsőfokú képzést is akkreditálta, a kontinensen elsőként.

Tavaly összesen 114-en fejezték be sikerrel a szakedzőképzést – a NEK végzősei között olyan ismert, korábbi játékosok vannak, mint Borbás Rita, Csapó Erika, Pigniczki Krisztina vagy Sibalin Jakab –, az új tanévre pedig a három szinten 279-en iratkoztak be.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 18:09:04

Kézilabda nemzetisport.hu

Parádés kapusteljesítmény, hatalmas tempó: a címvédő kiütötte és kiejtette a Koprivnicát.

2018.11.17 15:22:15

Kézilabda nemzetisport.hu

A háromgólos idegenbeli vereség után itthon kilenccel nyert a bakonyi együttes.

2018.11.17 14:59:44

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS (Kristiansand)

Nyolc góllal nyertek a norvégok, Lunde lehúzta a rolót.

2018.11.15 13:03:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott a csoportban Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

2018.11.14 22:47:25

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ők is csak emberek – tele kételyekkel, belső vívódásokkal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS