Kézilabda: Nagy László Dél-Korea ellen tért vissza

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.05. 19:50
null
Nagy László (jobbra) jó hangulatban csatlakozott a magyar válogatotthoz (fotó: MTI/Kovács Anikó)
Címkék
Magabiztosan játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott a dél-koreai válogatott elleni keddi előkészületi mérkőzésen Veszprémben.

 

Kétszer 35 és egyszer 20 perces játékidőben mérte fel egymást a két csapat a Veszprém Arénában vívott zárt kapus mérkőzésen.

„Külföldi játékosaink még nem játszottak együtt, hiszen többen a hétvégén a Bundesligában szerepeltek; ez a mérkőzés jó alkalom lesz erre” – mondta az MTI-nek Mocsai Lajos csapatkapitány a találkozó előtt.

Hozzátette: a dél-koreaiak majdnem olyan gyors játékot játszanak, mint a norvégok, így alkalmas ellenfelek ahhoz, hogy a nemzeti válogatott felgyorsuljon a vasárnapi mérkőzés előtt. Megjegyezte: Perez Carlos és Ancsin Gábor sérülés miatt nem lép pályára, de a vasárnapi, norvégok elleni vb-selejtezőn már számít rájuk.

A szövetségi kapitány három különböző felállást gyakoroltatott a válogatottal, és közel azonos ideig, 35-40 percig játszatta jelöltjeit. Nem titkolt szándéka volt, hogy az olimpiai csoportellenfél játékát megismerjék, ritmusát felvegyék.

A kezdőcsapatban pályára lépett Nagy László, aki nem kímélte magát, és híres balkezes lövéseiből is bemutatott néhányat.

„Hasznos információkat kaptunk a mérkőzés során: az ázsiai lábmunkáról, a nagyon gyors játékról saját tapasztalatot szereztünk, bár az ellenfél mélységében nem nyitotta ki a védelmet, ezt egy kicsit titkolta előlünk – kommentálta a látottakat a meccs után az MTI-nek Mocsai Lajos. – A támadójátékuk feltérképezése azonban ugyanolyan fontos, és erről sokat megtudtunk.”

„Mind a két harmadban biztatóan játszottunk, főként az elsőben magabiztosabban és folyamatosabban, s ebből kialakult egy komolyabb különbség, de az eredményt nem számoltuk, nem vonunk le belőle semmiféle következtetést” – összegzett Mocsai Lajos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik