Kézilabda: nagy ígéret Kocsis Máté elnöktől a szülőknek

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 16:28
null
A közgyűlés vezetői (Fotó: keziszovetseg.hu)
A kézilabda-szövetség budapesti éves rendes közgyűlésén Kocsis Máté elnök fontos üzenetet fogalmazott meg a sportoló gyerekek szüleinek, családjának.

A pénteki küldöttgyűlésen Kocsis Máté MKSZ-elnök beszámolójában többek között kiemelten foglalkozott az utánpótlás-neveléssel, s hangsúlyozta, a kormány és a magyar sportot irányító vezetők határozott szándéka, hogy levegyék a jelentős anyagi terhet a sportoló gyerekek szüleinek válláról. Mielőbb szeretnék megtalálni annak a módját, hogy a sportolással kapcsolatos terhektől miként kímélhetnék meg a szülőket a jövő egészséges ifjúsága érdekében.

A küldöttgyűlésen Fábián László MOB-sportigazgató is köszöntötte megjelenteket, akik a elfogadták a tavalyi gazdálkodásról és szakmai munkáról szóló beszámolót, valamint a 2018-as költségvetést, és módosították a szövetség alapszabályát.

A küldöttgyűlés zárásaként átadták az MKSZ kitüntetéseit. Elismerő oklevelet kapott Barna József, Fülöp György, Halmai János, Németh Gábor, Nyikos Tivadar, Rév András, Soltész Iván, Szabó Edina, Szabó János és dr. Varga János.

Jenővári István-díjat vett át Háfra Noémi, Bartók Donát és Fekete Dávid nevelőedzője, azaz Baranyai Pál, Kovács Attila, Simics Judit, Valenta Eszter, valamint Nagy Péter, Szabó Levente, Vágó Attila, illetve Kárpáti Krisztián és Pribék István. A játékosok szülei oklevelet kaptak.

A Magyar kézilabdázásért emlékérmet vett át Györfi János, Köstner Vilmos, Németh András, Róth Kálmán és dr. Soós József. A Török Bódog-életműdíj 2018. évi díjazottja Lengyel Gábor mesteredző, az MKSZ versenybizottságának korábbi elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik