Kézilabda: meglepődött az EHF-döntésén a Hafnarfjördur elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.19. 13:18
Nagyon nehezen békél meg az Európa Kézilabda-szövetség döntésével az izlandi Hafnarfjördur férficsapata, amely továbbjutott ugyan a Szentpétervár ellen az EHF-kupában, csak éppen szabálytalan körülmények között. Újrajátszás helyett hetesek döntenek, amiért 2700 km-t kell utazniuk az izlandiaknak.

Az izlandi 32–27-es hazai győzelmet a visszavágón egy ugyanilyen szentpétervári siker követte, azonban sem a litván bírópáros, sem a finn ellenőr nem állt a helyzet magaslatán, amikor a szabályban rögzített hetesdobások helyett hosszabbítást rendelt el

A párharcot 65–64-re a Hafnarfjördur nyerte meg, de az oroszok megóvták a mérkőzést, és az EHF úgy döntött szerdán, helyt ad a tiltakozásnak, így a meccset hetesekkel kell lezárni.

„Logikus, hogy Szentpétervár legyen a helyszín, ahol az előírásoknak megfelelően vasárnap is így kellett volna folytatódnia a mérkőzésnek” – nyilatkozta Szergej Ziza klubigazgató. Ez azt jelenti, hogy az izlandiaknak csak azért el kell utazniuk 2700 km távolságra, hogy néhány hetessel lezárják a mérkőzést. Ez akkor is megerőltető, ha költségeket az európai szövetség állja.

„Nem ilyen döntésre számítottam az EHF-től” – idézte a Visir az izlandi klub elnökét. Ásgeir Jónsson azt mondta, megérti az oroszok panaszát, de azt várta, hogy és egyáltalán nem érdekli, hogy az EHF fizeti-e a költségeket vagy sem. A Hafnarfjördurnak csütörtök estig van lehetősége a fellebbezésre.

Néhány héttel ezelőtt a holland labdarúgásban történt hasonló eset: a Holland Kupa főtáblájának első fordulójában: az FC Lisse szeptember 20-án továbbjutott riválisával szemben, ám miután a bíró szabálytalanul rúgatta a mindent eldöntő tizenegyeseket, három héttel később a szétlövést meg kellett ismételni, és akkor a HSV Hoek került ki győztesen a párharcból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik