Kézilabda: már nem visel nyomkövetőt Pásztor István

Vágólapra másolva!
2015.05.21. 13:13
Szabadlábon van, és nyomkövetőt sem kell viselnie május 21-től Pásztor Istvánnak – tudta meg a veol.hu megyei hírportál a törvényszék sajtó osztályán.

A sportoló 2010. szeptember 29-én Veszprémben, a zebrán gázolt el egy idős férfit a motorjával, aki belehalt a sérüléseibe. A kézilabdázó a vizsgálat szerint a 40-es táblánál 76–84 kilométer/órás sebességgel hajtott.

A 2011-ben született jogerős ítélet szerint Pásztort nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték. A Veszprém és a Balatonfüred korábbi játékosa kétszer is kegyelmi kérvényt nyújtott be az Igazságügyi Minisztérium kegyelmi főosztályához, amelynek elbírálásáig nem kellett megkezdenie a büntetése letöltését, de mindkettőt elutasították. A Veszprémi Törvényszék tavaly decemberben úgy határozott, be kell vonulnia a börtönbe.

A Veszprémi Törvényszéken Mészáros Mária tanácsvezető bíró idén áprilisban a feltételes szabadlábra helyezésről döntött. Idén április elsejétől pedig egy új törvényi lehetőség szerint életbe lépett a reintegrációs őrizet. Ezt azok a jó magaviseletű fogvatartottak vehetik igénybe, akiknek már kevesebb mint hat hónapjuk van hátra, és vállalják, hogy a szabadságvesztés hátralévő napjain nyomkövetőt viselnek.

Pásztor István május 12-től hazatérhetett otthonába, de akkor még viselnie kellett a nyomkövetőt, amely május 21-től lekerült róla, és élheti a korábbi életét – közölték a törvényszék sajtóosztályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik