Kézilabda: magyar-osztrák sportigazgatót kapott a Kiel

Vágólapra másolva!
2017.11.02. 18:21
null
Szilágyi Viktor lett a Kiel új sportigazgatója (Fotó: Thw-handball.de)
Jelenlegi helyzetében minden pozitív változás ráfér a THW Kiel férfi kézilabdacsapatára – a német bajnoki rekorder ezúttal szakmai téren próbált erősíteni, és sportigazgatónak Szilágyi Viktort szerződtette.

 

A 20-szoros bajnok klub a legutóbbi két szezon bronzérme után 2017–2018-ban eddig várakozáson alul szerepel, a Bajnokok Ligájában öt forduló alatt mindössze egy győzelmet szerzett, de a Bundesligában is csak a középmezőnyben található.

A klub hivatalos honlapja csütörtökön stábbeli változásról számolt be: Thorsten Storm, a Kiel ügyvezető igazgatója két évvel, 2021-ig meghosszabbította a szerződését, míg az új sportigazgató Szilágyi Viktor lett.

A Budapesten született, 201-szeres osztrák válogatott kézilabdázó (a magyar- és világválogatott Szilágyi István fia) a nyáron vonult vissza az aktív játéktól, miután 17 éven át a Bundesligában szerepelt.

2000 és 2017 között hat német klubban is játszott, 2005 és 2008 között a Kiellel három bajnoki címet, két Német Kupát és 2007-ben Bajnokok Ligáját nyert. Pályafutása során mindhárom európai kupasorozatban diadalmaskodott: az Essennel 2005-ben az EHF-kupában, a Gummersbachhal pedig 2010-ben a KEK-ben ért a csúcsra.

„A kézilabda Európában óriási változásokon ment keresztül, és most hozzáigazítjuk a szerkezetünket, hogy megfeleljünk az új követelményeknek” – nyilatkozta Reinhard Ziegenbein, a klub felügyelő bizottságának elnöke. Thorsten Storm feladata az lesz, hogy a kieli brandet felügyelje, és hazai, valamint külföldi szponzorok által megerősítse.

Szilágyihoz a szakmai munka tartozik majd, 2018. január 1-jén áll munkába és szerződése 2022. június 30-ig köti a klubhoz. „Örülök, hogy ismét a Kiel tagja leszek, a 2005 és 2008 közötti esztendők meghatározó pillanatokat jelentettek számomra, a klubbal sohasem szakadt meg a kapcsolatom” – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik