Kézilabda: Kijárt már a Picknek a jó bíráskodás - Skaliczki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 12:46
null
Balogh Zsolt szerint a csapat túl fáradt volt ahhoz, hogy Berlinben kirúgjon a hámból – ma este lesz ünneplés Szegeden (Fotó: MTI)
A védekezés, a magabiztosság és az Ilyés Ferenc, Niko Mindegía, Balogh Zsolt tengely összecsiszoltsága volt a Pick Szeged EHF-kupa-sikerének kulcsa Skaliczki László korábbi vezetőedző szerint. A szakember hozzátette: kellett a szerencse és a kedvező bírói felfogás is. Mezei Richárd klubigazgató szerint Juan Carlos Pastor vezetőedzői kinevezésével alapozták meg a sikert.

„Jól építkezett az idén a Szeged, a kezdeti sikertelenség, a BL-kiesés után. Az érkezőkkel a csapat szerkezete is megváltozott, a védekezésben Ilyés Feri csatasorba állítása rendkívül sokat hozott: a Blazevic-Ilyés-Vranjes védőcentrum, mögöttük a félelmet keltően stabil Miklerrel sok csapatban erős tényező lenne – mondta Skaliczki László a Digi Sport Reggeli Start műsorában. – Ráadásképpen Ilyés final fourban mutatott támadójátéka a legszebb napjait idézte. A lövő-beálló kapcsolat, a precízen kidolgozott helyzetek, a szélső befutások és az irányító Mindegía szabad lehetőségei sokat hoztak, valamint kiemelném Balogh Zsolt idei teljesítményét, gyorsaságát, kreativitását. Fontosak voltak a test melletti lövések is. A Szeged támadóerejét azonban védekezésben alapozták meg.”

„Abban is sokat fejlődtek a szegediek a szezonban, hogy az esélyesebb meccseiket stabilan tudták hozni a gyengébbek és az azonos képességűek ellen – ez pedig meghozza a sikerélményt, s vele a magabiztosságot. Az arcokon látszott a final fourban, hogy nyugodtak és uralják a játékot. Pastor minden részletre kidolgozta ezt a jól menedzselt csapatot, így viszont a szerencse is melléjük szegődött mindig. A játékvezetők sem fújtak ellenünk, a Szeged jól provokálta a döntőben a Montpellier ellen a támadószabálytalanságokat. Kedvező volt számunkra a bírók felfogása, de ez ki is járt a Szegednek” – mondta a Mezőkövesdet az idén az élvonalban tartó Skaliczki, aki szerint a Szeged óriásit fejlődött a Veszprém elleni bajnoki döntők után, s a formaidőzítés is tökéletes volt.

A csapat hétfőn érkezett haza Budapestre, s Mezei Richárd az MTI-nek értékelt.

„Juan Carlos Pastor teljesen új mentalitást honosított meg az együttesnél, munkájának gyümölcse pedig mostanra beérett” – mondta a klub korábbi magyar válogatott beállósa a 46 esztendős trénerről,
aki 2005-ben világbajnoki címig vezette hazája férfiválogatottját

A jövőbeni tervekről Mezei úgy nyilatkozott, azon dolgoznak, hogy két-három év múlva az együttes olyan új, modern sportcsarnokban játszhasson, mint amilyen a nagy rivális MKB-MVM Veszprémnek a rendelkezésére áll, illetve amilyen épül a női Bajnokok Ligájában egymás után kétszer győztes Győri Audi ETO KC számára.

A csapat ünnepléséről Balogh Zsolt azt mondta, hogy bár kimenőt kaptak az éjszakára, olyan fáradtak voltak a berlini négyes fináléban két nap alatt lejátszott elődöntőtől és döntőtől, hogy nagy mulatság nem volt, az majd este, Szegeden lesz. A csapat fél 8-tól, az újszegedi sportcsarnoktól indul kisvonattal, majd 8 órától a Dugonics téren lesz az ünneplés.

„Rengetegen gratuláltak telefonon és a közösségi oldalakon, de még nem volt időm válaszolni szinte senkinek, talán majd keddtől, mert ma este Szegeden a borfesztiválon ünneplünk a várossal és a közönségünkkel együtt” – mondta az átlövő, aki 57 találattal a Pick Szeged legeredményesebb játékosa volt a sorozatban.

Arra a kérdésre, hogy a kupára ki vigyázott éjszaka, senki sem tudta a választ. Vadkerti Attila csapatkapitány azt mondta, meg is ijedt, hogy a csarnokban történt nagy ünneplésben esetleg elhagyták a trófeát. Hozzátette, hétfő reggel óta, mint az együttes egyik legfiatalabb játékosának, a 23 éves Ancsin Gábornak a feladata a nehéz kupa cipelése.

A Pick Szeged története első nemzetközi kupasikerét aratta azzal, hogy a szombati elődöntőben a házigazda Füchse Berlint 24–22-re, míg a vasárnapi fináléban a francia Montpellier-t 29–28-ra legyőzte.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik