Kézilabda: Karl Erik Böhn a vb-n ülhet újra a kispadra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.14. 11:13
null
Karl Erik Böhnt visszavárják a válogatott élére (Fotó: Action Images, archív)
Karl Erik Böhn, a magyar női kézisek kapitánya gyógyul, és a decemberi világbajnokságon térhet vissza a csapathoz, amelyet a legjobb négybe várnak. A külföldi edzők importja gyorsaságban, a merészebb húzásokban tett jót a magyar kézilabdának; Mocsai Lajos esetében nem összeférhetetlen a kapitánykodás a kézis akadémia vezetésével – mindezt Vetési Iván szövetségi elnök mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, ahol jelezte: egyszer el tudná képzelni Ambros Martínt főállású kapitánynak.

 

„Hogy el tudom-e képzelni Ambros Martínt a magyar válogatott szövetségi kapitányaként? Két évvel ezelőtt is el tudtam volna képzelni külföldi trénert a válogatott kispadján, meg is léptük ezt, úgyhogy erre a kérdésre is igen a válaszom. Amit viszont nem tudok elképzelni, hogy ne független, főállású irányítója legyen a válogatottnak.”

„Karl Erik Böhnt meglátogattuk az oslói klinikán, amikor a Győr Larvikban játszott. Pozitívak a fejlemények, nem találtak daganatos sejteket a vérében, a kemoterápia jól sikerült, még a gyengeségből kell felépülnie. Visszavárjuk a női válogatott élére: szerencsés helyzet, hogy a decemberi világbajnokságig nincs tétmeccs, Siti Bea vezetésével megoldjuk a felkészülést, s reményeim szerint a vébén már KEB ülhet a kispadon. Az elvárás a négybe kerülés lesz, a vágyaim szerint pedig a norvégokkal játszanánk a döntőben.”

„Az edzőimportban nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, vegyesen kell alkalmazni külföldi trénereket és magyar szakembereket, mert utóbbiakból is vannak kiválóak, sokan az utánpótlásban dolgoznak. A külföldi edzők újat, eltérő szemléletet hoztak a magyar kézilabdába: gyorsabb játékot láthatunk, jól használják ki a játékoskeretet, mernek váratlant húzni. Ha megnézzük a Győrt a női BL-döntőben, Ambros Martín mindenkit játszatott a csapatból, nem egy-két emberre tette a terheket.”

„Mocsai Lajos esetében nincs összeférhetetlenség a boglári kézilabda-akadémia irányítása és a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztja között, mert mindkettő szövetségi stratégiai feladat, nem jelentkeznek klubérdekek. Balatonbogláron kétezres befogadóképességű csarnok készül, ott játszik majd az NB I-be benevezett juniorválogatott. A nagycsapatok fiatal peremembereinek akarunk ezzel folyamatos játéklehetőséget adni.”

„Én is kiakadtam a Veszprém Kiel elleni BL-meccseinek bírói tévedésein. Főleg a második, itthoni mérkőzésen volt rengeteg játékvezetői hiba, erről készítettünk jelentést a nemzetközi szövetségnek, miszerint 53 jó ítélettel szemben 43 téves volt a mérkőzésen, melyek közül 28 sújtotta a Veszprémet. Várjuk az európai szövetség válaszát, ez egy hivatalos jelzés, de nem fellebbezés, olyat nem tehetünk”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik