Kézi: Ilyen még nem fordult elő kapitányságom alatt - Mocsai

Vágólapra másolva!
2014.06.16. 08:40
null
Mocsai Lajosnak a végén már nem volt alternatívája (fotó: Hegedüs Gábor)
A háromgólos hazai győzelem után idegenben hattal kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott világbajnoki selejtezőn. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint a rengeteg sérülés „kellett” hozzá, hogy a végére nem maradt alternatíva, nem tudott belenyúlni a meccsbe.

 

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32–26-os vereséget szenvedett Szlovéniában, így eldőlt, hogy nem lesz ott a katari világbajnokságon.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy a csapat tagjai rendkívül eltérő állapotban találkoztak egymással. Mert amíg egyesek már régebben befejezték a szezont, addig a Veszprémre nemrég még final four várt a Bajnokok Ligájában, és a játékosok csak három edzésen tudtak részt venni.

A szakvezető hozzátette, a vereségben az is közrejátszott, hogy szinte alig maradt egészséges játékosa a végére, ilyen nem fordult még elő szövetségi kapitányi időszaka alatt. Kiemelte, hogy a végén emberelőnyből két ziccert hibáztunk, majd jött Szöllősi Szabolcs buta kiállítása, amely megbontotta a védekezést. A sérülések miatt pedig a végén már nem volt lehetőség belenyúlni a meccsbe.

Mocsai a saját felelősségével kapcsolatban elmondta, hogy ha három tréninget tudnak csak megtartani a hazai találkozó előtt, az nem feltétlenül edzői probléma. Illetve szükséges lenne, hogy a külföldön játszó kerettagok olyan együttesekhez kerüljenek, ahol rendszeres lehetőséget kapnak, itt Lékai Máté és Császár Gábor esetét említette.

„Hogy milyen terveim vannak ezek után, felvetődött-e bennem a lemondás? Meg kell nézni a bukás okait: ha a felkészülésben volt a gond vagy a meccselésben, akkor ezt kellene tennem, ha nem, akkor más megoldást kell találni. Szerintem jól felkészültünk a mérkőzésre, a sérülések nem edzői problémát jelentenek, más tényezők döntöttek, úgyhogy a magam részéről lemondáson nem gondolkodom” – mondta Mocsai Lajos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik