Férfi kézilabda: Lehet, a Tatabánya elleni volt az utolsó meccsem – Sterbik

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 22:20
null
Sterbik Árpád elköszön? (Fotó: Szabó Miklós)
Előfordulhat, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának kapusa, a 41 éves Sterbik Árpád a Tatabánya elleni magyar bajnokin szerepelt utolsó alkalommal tétmérkőzésen pályafutása során – persze ez elsősorban attól függ, hogy meddig tart a leállás a koronavírus-járvány miatt. A kiváló kapus erről is beszélt többek között a Sport Televízió Tiszta kezeket fel! című Instagram-sorozatában.

 

„Szerintem én vagyok a legjobb helyzetben az összes játékos közül. Mert télen, a háromhetes szünet után február volt, mire formába kerültem, és jól éreztem magam. Ha most körülbelül négy hónap kihagyás után kellene elkezdeni edzeni, én el sem tudom képzelni, hogy milyen állapotban lennék. Mert ez a hazai jógázás a karanténban... kicsit a terhestornára hasonlít, amit csinálunk, és nagyon messze van a kézilabdaedzéstől. Úgyhogy nagyon nehéz volna visszatérnem. Valamilyen szinten boldog is vagyok, hogy így jött ki, mert negyvenegy évesen megkezdeni még egy szezont négy hónap pihenés után egyáltalán nem egyszerű” – idézi a Sport TV honlapja Sterbiket.

„Ha így alakul, vagyis ahogyan én gondolom, ahogyan lesz, a Tatabánya elleni meccs volt a búcsúmeccsem a bajnokságban. Ez van, ezt dobta a gép, nem tudunk mit csinálni ezzel. Sajnálom a final fourt, először is nagyon szerettem volna ott lenni, aztán, ha kijutunk, szerettem volna minél jobb eredményt elérni, megnyerni, de ez számomra már, úgy látom, lehetetlen küldetés– fogalmazott a négyszeres BL-győztes, világ- és Európa-bajnok kapus, aki később még visszatért erre. – Az a helyzet, hogy itt ülök néha a feleségemmel a teraszon, és mondom neki, hogy 'Hát akkor én befejeztem a kézilabdát, most már nincs több meccsem?'. Számomra is lehetetlen, de ez a reális kép most. A június-júliusi nyolcad- vagy negyeddöntőkkel kapcsolatban csak dobálóznak a dátumokkal, de azok nem reálisak szerintem.”

A teljes adástIDE KATTINTVAnézhetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik