Kézilabda: elvették az orosz U19-es válogatott Eb-ezüstérmét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 11:43
Az Európai Kézilabda-szövetség úgy döntött, megfosztja Európa-bajnoki ezüstérmétől az orosz U19-es válogatottat, amiért három játékosa pozitív doppingmintát produkált a tavaly nyári, szlovéniai Eb-n.

Az EHF szeptemberben közleménybenjelentette be, hogy három orosz játékos szervezetében is meldoniumot mutatott ki a vizsgálat, ezért a 18 éves jobbátlövőt, Antonyina Szkorobogatcsenkót, a 19 éves kapust, Marija Duvakinát és a 18 éves jobbszélsőt, Marija Dugyinát előbb felfüggesztették, majd január 19-én húsz hónapra szóló, minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől eltiltották.jelentette be, hogy három orosz játékos szervezetében is meldoniumot mutatott ki a vizsgálat, ezért a 18 éves jobbátlövőt, Antonyina Szkorobogatcsenkót, a 19 éves kapust, Marija Duvakinát és a 18 éves jobbszélsőt, Marija Dugyinát előbb felfüggesztették, majd január 19-én húsz hónapra szóló, minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől eltiltották.

Miután kettőnél több játékos is megsértette a doppingszabályzatot, az EHF az orosz szövetség ellen is eljárást indított, és kedden az a döntés született, hogy nem csupán a vétkesektől veszik el az ezüstérmet, de az egész csapatot megfosztják a második helyétől.

Ezenkívül a szövetség 20 ezer eurós büntetést is kapott, az U19-es orosz válogatottat pedig kétéves eltiltással sújtották, de a szankciót két év próbaidőre felfüggesztették.

Arról nem szivárgott ki hír, hogy vajon az oroszok mögött lévő csapatokat is előrébb rangsorolják-e. Az Eb-t Franciaország nyerte meg, miután a döntőben 31–26-ra legyőzte Oroszországot. A bronzérem a magyarokat 28–26-ra legyőző Dániáé lett.

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik