Kézilabda: Életem meghatározó élménye, hogy magyar válogatott lehettem – Ilyés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 11:23
null
Ilyés Ferenc (3) úgy érzi, eljött a búcsú ideje a válogatottnál (Fotó: AFP)
Ilyés Ferenc 227-szeres magyar válogatott kézilabdázó az M4 Sport Kézilabda magazin című műsorában elárulta, valószínűleg nem lép többet pályára címeres mezben.

A 37 éves sportoló a 2019-es dán-német közös rendezésű világbajnokságon még a válogatott védelmének egyik oszlopa volt:„Nekünk már nem jut több. Nagyon rossz úgy hazajönni fáradtan, kimerülten, hogy nem értük el a célt”– mondta Ilyés csalódottan a vb-n megszerzett tizedik helyről.

A válogatott csapatkapitánya –ahogyan arra már a norvégoktól elszenvedett vereség után is utalt– úgy érzi, ezen a tornán húzta magára utoljára a címeres mezt,„most ott voltam, próbáltam segíteni”.

Azt gondolom, mivel nem sikerült direktbe kijutni az olimpiára, nincs értelme már ott lenni idősebb játékosoknak, a fiataloknak maguknak kell megharcolniuk a helyükért.”

A Tatabánya játékosa szerint jó csapat szerepelt a 2019-es tornán, és annak ellenére, hogy nem sikerült elérniük a kitűzött célt, az egység megmaradt. A fiatal játékosokról is elismerően beszélt a rutinos kézilabdázó:„Olyan fiataljaink vannak, akik tisztelik az idősebbeket és tényleg hallgattak minden szavunkra, nem lehet rájuk panasz.”

A teljes interjút ide kattintva nézhetik meg.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik