Kézilabda: Cervar megváltoztatja a horvátok játékstílusát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 14:04
null
Lino Cervar frissíteni akar a válogatotton (Fotó: Hrs.hr)
Csalódást keltő játékkal csupán az 5. helyen végzett a horvát férfi kézilabda-válogatott a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A kudarc ellenére Lino Cervar maradt a szövetségi kapitány, és úgy döntött, fiatalít és játékstílust vált csapatával.

 

 

A válogatott júniusban Montenegróval vív majd világbajnoki selejtezőt, a héten rendezett összetartás során pedig kétszer is összeméri erejét az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal.

Cervar elmondta, hogy erősített a szakmai stábon, és ismét együtt dolgozik Mirko Basiccsal, aki a 2003-as világbajnoki cím elnyerésekor is a segítője volt. De az edzői teamhez csatlakozott a 174-szeres válogatott, olimpiai és világbajnok Davor Dominikovic is.

„Svédországban két barátságos, de fontos mérkőzést játszunk. Több új játékosunk van, olyanok, akiket most szeretnénk tesztelni. Domagoj Duvnjakra pedig nem számíthatunk. Egész évben dolgozni fogunk, hogy megváltoztassuk a válogatott játékát. Júniusban fiatalokkal vágunk neki a spanyolországi Mediterrán Játékoknak, mert ha frissíteni akarunk a keretünkön, akkor nekik is lehetőséget kell adnunk” – nyilatkozta Cervar.

A csapat április 5-én Eskilstunában, két nappal később Norrköpingben lép pályára. A keretben két Magyarországon szereplő légiós is helyet kapott: Marin Sego a Szegedben véd, míg Jakov Vrankovic a Tatabánya jobbátlövője.

A HORVÁT FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Mate Sunjic (CSM Bucuresti), Marin Sego (MOL-Pick Szeged)
Mezőnyjátékosok: Zlatko Horvat, Josip Bozic Pavletic, Domagoj Pavlovic (mind PPD Zagreb), Manuel Strlek, Marko Mamic (mindkettő Vive Kielce), Lovro Mihic (Orlen Wisla Plock), Kresimir Kozina (Frisch Auf Göppingen), Marino Maric (Melsungen), Ilija Brozovic (TSV Hannover-Burgdorf), Halil Jaganjac (Metalurg), Stipe Mandalinic (Füchse Berlin), Luka Cindric (Vardar), Luka Stepancic (Paris Saint-Germain), Jakov Vrankovic (Tatabánya).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik