Férfi kézilabda: Myrhol is megfertőződött a koronavírussal

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 09:30
null
Bjarte Myrhol (8) is megfertőződött a koronavírussal (Fotó: AFP)
Bjarte Myrholnak, a dán Skjern és a norvég válogatott kézilabdázójának is pozitív lett a koronavírustesztje. A 37 éves korábbi veszprémi beálló erről az Instagram-oldalán adott tájékoztatást, de hozzátette, jelenleg csak enyhe tünetei vannak.

 

A dán TV 2 beszámolója szerint Bjarte Myrhol nemrég a német Rhein-Neckar Löwennél járt, a koronavírust ott kapta el. Mint arról beszámoltunk, Mensah Larsent, a Löwen dán válogatott irányítóját is megfertőzte a koronavírus (ő saját bevallása szerint továbbra is tünetmentes), ezt követően a német csapatnál mindenkit teszteltek, és további pozitív teszteredmények is születtek. A Löwen ezt meg is erősítette a hivatalos honlapján, pontos számot azonban nem közölt – sajtóhírek szerint hat játékos tesztje lett pozitív a koronavírusra.

A korábbi veszprémi beálló az Instagramján jelentette be, hogy elkapta a vírust, ám hozzátette, hogy jelenleg csak enyhe tünetei vannak.

„Én voltam a következő a sorban, a németországi utazásom alatt én is megfertőződtem. Szerencsére csak viszonylag enyhe tüneteim vannak. Hangsúlyozni szeretném, hogy mióta visszatértünk Dániába, senkivel nem voltunk kapcsolatban” – írta Bjarte Myrhol.

Så var det min tur til å bli smittet, etter en reise til Tyskland. Heldigvis kun relativt milde symptomer. Vil påpeke at vi ikke har vært i kontakt med noen mennesker etter at vi kom tilbake til Danmark.

2,379 Likes, 169 Comments - Bjarte Myrhol (@bjartemyrhol) on Instagram: "Så var det min tur til å bli smittet, etter en reise til Tyskland. Heldigvis kun relativt milde..."



A dán TV 2 cikkéből az is kiderül, hogy Thomas Mogensen is karanténban van. A Skjern és a dán válogatott játékosa Flensburgban él, és felvetődött a gyanú, hogy gyermeke egy koronavírussal fertőződött másik gyerekkel találkozott, ezért a német hatóságok házi karantén alá helyeztek. A beszámoló szerint Morgensen egyelőre tünetmentes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik