Kézilabda: az interneten keres játékosokat a vb-résztvevő válogatott

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.11.04. 09:19
null
(Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai térségben nem sikerült lebonyolítani a jövő év eleji férfi kézilabda-világbajnokság selejtezőit, emiatt a térség szövetsége meglepő, vitatott döntésében az egyetlen résztvevő helyét az Egyesült Államok válogatottjának adta, amely az interneten jelentkező játékosok közül fogja kihirdetni a csapat keretét.

Az Amerikai Egyesült Államokban nem mondható ismert sportnak a kézilabda, amit jól példáz a Denver Broncos, a Chicago Bears és a Miami Dolphins korábbi amerikai futballistája, Jay Cutler nyilatkozata egy februári tévéműsorban:

„Össze akarok rakni egy csapatot az olimpiára, azt hiszem, talán kézilabdának hívják a sportot. Annyi az egész, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda és a kapuba. Tulajdonképpen olyan, mint a labdarúgás teremben, csak itt dobni kell a labdát.”

Talán a sportág ismeretlensége is okozza, hogy igen meglepő módját választotta a válogatott keretbe alkalmas játékosok felderítésének az USA kézilabda-szövetsége: azoktól a sportolóktól, akik be szeretnének kerülni a csapatba, egy tizenöt perces bemutatkozó videót várnak. Ebben az alábbi képességeket kell bemutatni:

• futás
• ugrás
• a labda passzolása, elkapása
• kapura lövés
• támadó és védekező technikák
• viselkedés különböző játékszituációkban (korábbi mérkőzések felvételét felhasználva)
• kapusok számára: védési mozdulatok

A pályán bemutatott követelményeken kívül a büntetlen előélettel, erkölcsi bizonyítvánnyal és legalább féléves amerikai állampolgársággal kell rendelkezniük a jelentkező játékosoknak.

A beküldött anyagok elemzését követően egy 35 fős bő keretet hirdet a szövetség, amelyből december 5-én hirdeti ki a világversenyre utazó névsort.

A kézilabda-világbajnokságot 2021. január 13. és 31. között rendezik meg Egyiptomban. Az Egyesült Államok Ausztriával, Franciaországgal és Norvégiával került egy csoportba.

A tornán egy hely még kiadó.

2021-ES FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport:
Németország, MAGYARORSZÁG, Uruguay, Zöld-foki-szigetek
B-csoport: Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C-csoport: Horvátország, Katar, Japán, Angola
D-csoport: Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E-csoport: Norvégia, Ausztria, Franciaország, Egyesült Államok
F-csoport: Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G-csoport: Svédország, Egyiptom, Csehország, Chile
H-csoport: Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik