Kézilabda: augusztusban aligha lehet nézők előtt BL-döntőt rendezni Kölnben

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.15. 22:59
null
Nagy kérdés: láthatunk-e még az idén telt házas BL-döntőt Kölnben (Fotó: <a href="http://www.ehfcl.com/en/men/gallery/4790894b-1ec7-4cad-8447-35fb00571c8b/3_4_Placement_Match-_Paris_Saint-Germain_Handball_vs_HC_Vardar">ehfcl.com</a>)
Angela Merkel német kancellár és Markus Söder bajor miniszterelnök szerdán bejelentett intézkedései után augusztus 23-án aligha lehet megrendezni Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét – derül ki a handball-world.news cikkéből.

 

Angela Merkel német kancellár és Markus Söder bajor miniszterelnök szerdán bejelentett intézkedése nyomán Németországban a tömegrendezvények augusztus 31-ig tiltottak lesznek, mert ezek a rendezvények hatással lehetnek a koronavírus-járvány terjedésére. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen méretű rendezvényekre vonatkozik a tiltás, de feltételezhető, hogy ennek hatálya alá esik a Kölnbe, augusztus 22–23-ra tervezett férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntő is.

A handball-world.news arról ír, hogy a szerdai bejelentés minimum kérdésessé teszi több kézilabda-esemény, köztük a kölni négyes döntő és az augusztus 29–30-ra halasztott férfi EHF-kupa négyes döntőjének nézők előtti megrendezését is.

Arról korábban beszámoltunk, hogy az európai szövetség (EHF) a tervek szerint jövő pénteken dönt az idény hátralévő részének sorsáról. Michael Wiederer, az EHF elnöke azt mondta, arról határoznak, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idényt be lehet-e fejezni. A szövetség eddigi tervei szerint a klubsorozatok június elsejétől folytatódnának. A férfiaknál már márciusban augusztus 22–23-ra, a nőknél szeptember 5–6-ra halasztották a kölni, illetve a budapesti rendezésű Bajnokok Ligája négyes döntőt. Eredetileg mind a kettőre májusban került volna sor.

Wiederer úgy fogalmazott, az egész európai helyzetet figyelembe veszik a döntés meghozatalakor, és az nem alternatíva, hogy a négyes finálék helyszínét megváltoztassák. Kérdés, lehet-e még később rendezni a szóban forgó eseményeket, illetve szóba kerülhet-e a zárt kapuk mögötti rendezés. Legkésőbb jövő héten választ kaphatunk a kérdésekre…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik