Kézilabda: a Vardar Szkopje a férfiaknál is az élre tör

Vágólapra másolva!
2013.06.13. 12:12
null
Szergej Gorbok (balra) és Mihail Csipurin Szkopjéba igazolhat (Fotó: Action Images)
Szergej Szamszonenkónak nem csak a Vardar Szkopje női kézilabdacsapatával vannak nagy tervei: az orosz üzletember a Vardar férfiegyüttesét is Európa legjobbjai között szeretné látni néhány éven belül.

Szamszonenko gyakorlatilag egy év alatt olyan keretet hozott össze a Vardar Szkopje női kézilabdacsapatánál, amellyel már a következő idényben a végső győzelemre is esélyesként indulhat a Bajnokok Ligájában. Az orosz üzletember férfi vonalon is az élre tör, az RK Vardar Pro főszponzoraként ő lesz az együttes sportigazgatója, a klubot eddig irányító Mihajlo Mihajlovszki pedig tiszteletbeli elnökként folytatja tovább tevékenységét.

A Vardar férficsapata már most is remek erőkből áll, hiszen a macedón bajnokságban többek között a BL-negyeddöntős Metalurg Szkopjét megelőzve végzett az élen, de Szamszonenko eurómillióiból egy nemzetközi szinten is ütőképes gárda épülhet. Orosz források szerint elsőként a Csehovszkije Medvegyi két orosz válogatott kiválósága, a balátlövő Szergej Gorbok és a beálló Mihail Csipurin érkezhet.

A Vardarnak addig is vezetőedzőt kell találnia, hiszen Veszelin Vujovics távozott a csapattól, és a hírek szerint egy katari klub kispadjára ül le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik