Kézilabda: a Szeged elnöke regionális ligában gondolkodik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.26. 13:57
„Szerintem a koronavírus-járvány okozta kihagyás miatt, biztosan gyengülni fog a magyar bajnokság színvonala” – mondta el Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged elnöke a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A klubvezető beszélt a játékosok vírushelyzet alatti fizetéscsökkentéséről és arról is, hogy szerinte érdemes lenne létrehozni egy regionális ligát a környező országokkal, továbbá a menedzserekről is szót ejtett.

„Amíg nincs vakcina és bármikor jöhet a vírus második hulláma, a nézők kézilabda iránti érdeklődését regionális ligával lehetne fenntartani” – osztotta meg ötletét Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged elnöke a Digi Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A klubvezető szerint a szegedieknek nagyon rosszul jött a magyar bajnokság felfüggesztése, ugyanis a tavaszi szezonban a csapat kiválóan játszott, de ugyanakkor a vírus elleni védekezés miatt egyetért a hazai bajnokság berekesztéssel, a Bajnokok Ligája-szerepléssel kapcsolatban pedig elmondta: „tavasszal komoly esélyünk lett volna bejutni a final fourba, de ezen felesleges már keseregni.” A csapat viszont jövő szezonra BL szabadkártyát kapott az európai szövetségtől, így biztos főtáblás lesz. „Amíg nincs vakcina és bármikor jöhet a vírus második hulláma, a nézők kézilabda iránti érdeklődését regionális ligával lehetne fenntartani” – osztotta meg ötletét Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged elnöke a Digi Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A klubvezető szerint a szegedieknek nagyon rosszul jött a magyar bajnokság felfüggesztése, ugyanis a tavaszi szezonban a csapat kiválóan játszott, de ugyanakkor a vírus elleni védekezés miatt egyetért a hazai bajnokság berekesztéssel, a Bajnokok Ligája-szerepléssel kapcsolatban pedig elmondta: „tavasszal komoly esélyünk lett volna bejutni a final fourba, de ezen felesleges már keseregni.” A csapat viszont jövő szezonra BL szabadkártyát kapott az európai szövetségtől, így biztos főtáblás lesz.

A klubelnök arról is beszélt, hogy a játékosoknak a járványhelyzet alatt közös megegyezés után végül 25 százalékkal csökkentették a fizetését. „A célok és a kondíciók sem változtak, egyébként is június végéig szól a fizetéscsökkentés, aminek három nap múlva vége van.”

A Mol-Pick Szeged első embere a játékosügynökökről is szót ejtett a járvány kapcsán: „Nem ajánlották fel azt a segítséget, amit ilyenkor elvár egy klub. Hiszen nem csak együtt kell nevetnünk, hanem együtt is kell sírnunk – beleértve a játékosokat, a stábtagokat és bizony a menedzsereket is” – mondta Szűcs Ernő Péter, aki azt is hozzátette, hogy nem menedzserellenes.

A szegediek a járványhelyzet elmúlása után július közepén kezdik meg a közös felkészülést a szezonra.

A teljes beszélgetést megtekintheti ide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik