Kézilabda: a nézők visszatéréséről vitatkoznak a Bundesligában

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 18:07
null
A szurkolók visszatérése miatt aggódnak a német Bundesligában (Fotó: AFP)
Megkongatták a vészharangot a világ legerősebb és pénzügyileg minden bizonnyal a legstabilabb lábakon álló kézilabda-bajnokságában, a német Bundesligában. A legnagyobb klubok vezetői is úgy látják, végzetes lehet, ha a szurkolók nem térhetnek vissza a csarnokokba – írta az Origo.

 

„Ha az év végéig nem térhetnek vissza a szurkolók a csarnokokba, akkor könnyen veszélybe kerülhet az egész sportág léte” – mondta roppant pesszimistán a Handball-World oldalnak az egyik legnagyobb német klub, a Rhein-Neckar Löwen igazgatója, Jennifer Kettermann.

Egyelőre azonban mindenki azzal számol, hogy ha nem is az új idény október 1-i rajtján, de a folytatásban a csarnokokban szurkoló nézők előtt játszhatnak majd a csapatok – természetesen a szigorú biztonsági protokollok szerint. A kézilabda Bundesliga vezetősége már felvette a kapcsolatot az egészségügyi minisztériummal, de egyelőre nem kaptak zöld jelzést: a labdarúgó-bajnoksághoz hasonlóan biztos, hogy október 31-ig zárt kapuk mögött kell rendezni a meccseket.

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik